Α ΕΠΣ Ημαθίας - Ποδόσφαιρο

Κιλκισιακός – ΑΣ Ειρηνούπολης 2-1 (photos)

DSCN7072Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής Ημαθίας ΑΣ Ειρηνούπολης.

Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη ηττήθηκε από τον Κιλκισιακό στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς και θα πρέπει άμεσα να ανασυνταχθεί καθώς ακολουθεί την Τετάρτη η εντός έδρας (κρίσιμη όπως εξελίχθηκε το σημερινό ματς) αναμέτρηση με τα Μουδανιά.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν έντονα παράπονα από τον ρέφερι της συνάντησης κ. Φωτιάδη από την ΕΠΣ Καστοριάς, τόσο για τον πειθαρχικό έλεγχο όσο και από τον βοηθό για τη φάση της εκτέλεσης φάουλ του Κώστα Έξαρχου στο 48′ όταν η μπάλα μετά το οριζόντιο δοκάρι έσκασε στο έδαφος, με τους πρωταθλητές Ημαθίας να υποστηρίζουν πως πέρασε τη γραμμή της εστίας.

Το γήπεδο – στολίδι και οι επιλογές των δύο προπονητών

Με την είσοδο στο Δημοτικό Γήπεδο του Κιλκίς, δεν μπορείς παρά να νιώσεις ένα δέος τόσο αναπολώντας το παρελθόν όσο και για την εξαιρετική δουλειά των ιθυνόντων σχετικά με τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου αλλά και τη γενικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Ο πολύ καλός αγωνιστικός χώρος (παρά τη βροχή που προηγήθηκε) αλλά και η εξυπηρέτηση των ανθρώπων της διοίκησης, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, αν και οι φίλαθλοι του Κιλκισιακού δεν τίμησαν με την παρουσία τους τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

DSCN7078

Μόλις 200 οι φίλαθλοι αυτοί που βρέθηκαν στο σημερινό παιχνίδι, ενώ άλλοι τόσοι ήταν οι φίλαθλοι της Ειρηνούπολης, που ταξίδεψαν από την Ημαθία για την αγαπημένη τους ομάδα. Η απειλή της βροχής ήταν μόνιμη στον ουρανό του Κιλκίς, ωστόσο εκτός από ένα 10λεπτο στο δεύτερο μέρος, δεν δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαριστών.

Ο γηπεδούχος Κιλκισιακός, με την παρουσία του εμβληματικού Σάββα Παντελιάδη στην 11άδα και εκτελώντας παράλληλα χρέη τεχνικού, παρουσίασε ένα σύνολο που τρέχει ασταμάτητα και με περίσσιο πάθος, παλεύει από το πρώτο λεπτό. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι κεντρώοι των “βυσσινί” είχαν εξαιρετικά τεχνικά στοιχεία, ενώ σημαντική είναι η συμβολή των στόπερ, με προεξάρχοντα τον Ματετζίδη που φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αρκετοί και οι νεαροί παίκτες στο αρχικό σχήμα, ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν η παρουσία του σκόρερ του πρώτου γκολ Παρπούτση, ο οποίος είναι ανηψιός(!) του Σάββα Παντελιάδη!

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Τυριακίδης επέλεξε ένα σχήμα 4-2-2 με τους Μανδάλη, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδη, Αργυρίου από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας, τους Κουκουράκη και Λαμπριανίδη στα χαφ, στο αριστερό άκρο τον Παρσόπουλο, δεξιά τον Συμεωνίδη και “ζευγάρι” στην κορυφή τους Έξαρχο και Καραγιάννη.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Πολλά είναι τα στοιχεία που μπορούμε να αναφέρουμε στο παραπάνω ερώτημα. Αρχικά ο Κιλκισιακός ήταν αυτός που λειτούργησε ορθότερα στο πρώτο μέρος και περιόρισε σημαντικά τα ατού των φιλοξενούμενων. Οι Ημαθιώτες ήταν υποτονικοί, έκαναν πολλά λάθη κυρίως στις μεταβιβάσεις και οι “βυσσινί” έλεγχαν τον ρυθμό πετυχαίνοντας μάλιστα και τέρμα που εκ των πραγμάτων άλλαζε τις ισορροπίες.

DSCN7084

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, οι πρωταθλητές Ημαθίας ανέβασαν στροφές, οι αλλαγές του Γιώργου Τυριακίδη άλλαξαν την εικόνα του αγώνα και το γκολ του Πέτγαζλη έφερε το ματς στα ίσια. Η εικόνα του αγώνα στο σημείο εκείνο φανέρωνε πως οδεύουμε προς ανατροπή στο σκορ, εντούτοις η αποβολή του Αργυρίου στο 80′ ήταν αυτή που έδωσε πνοή στους γηπεδούχους και χάρη στην οξυδέρκεια του Παντελιάδη που ακολούθησε τη φάση (και την τύχη με το μέρος του μετά την κόντρα), ο Κιλκισιακός πήρε μια μεγάλη νίκη στα…χασομέρια και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του.

Το “φιλμ” της αναμέτρησης

8′ Κίτρινη κάρτα Έξαρχος

11′ Κεφαλιά – γέμισμα του Μανδάλη από τα δεξιά, ο Κουκουράκης έπιασε το σουτ στην κίνηση, σε κόρνερ οι αντίπαλοι αμυντικοί

12′ Εκτέλεση κόρνερ του Αργυρίου, ο Παρσόπουλος έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πεχλιβανίδη.

14′ Πάσα του Κομπαλία στον κενό χώρο για τον Μάναλη, αδύναμο σουτ του τελευταίου μπλοκάρει εύκολα ο Σεϊτανίδης.

18′ Κίτρινη κάρτα Τζεϊρανίδης

20′ Σέντρα του Μπελίτσα, ο Παντελιάδης δεν έπιασε την κεφαλιά και απομάκρυνε τον κίνδυνο ο Συμεωνίδης.

21′ Κίτρινη κάρτα Παπαδόπουλος Σαβ.

28′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Κιλκισιακό. Δυνατό σουτ του Σάββα Παπαδόπουλου από τα 30 μέτρα, ο Σεϊτανίδης απέκρουσε με υπερένταση, στην επαναφορά εξ επαφής ο Παρπουτσής έκανε το σουτ, με τον πορτιέρο της Ειρηνούπολης να αποκρούει εντυπωσιακά με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ.

29′ Κίτρινη κάρτα Κουκουράκης.

DSCN7095

31′ Σέντρα του Συμεωνίδη, οι αμυντικοί απομακρύνουν προ του Έξαρχου, ο Λαμπριανίδης που έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το μακρινό σουτ και ο Πεχλιβανίδης μπλόκαρε.

39 ΓΚΟΛ! Κάθετη πάσα του Σάββα Παπαδόπουλου, ο Παρπουτσής με ωραίο κοντρόλ και σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (1-0)

35′ Εκτέλεση φάουλ του Λαμπριανίδη, άστοχη έξοδος του Πεχλιβανίδη ωστόσο ο Παρσόπουλος που ακολούθησε τη φάση έπιασε “αέρα”

48′ Εκτέλεση φάουλ του Έξαρχου, η μπάλα αφού βρήκε το οριζόντιο δοκάρι έσκασε στο έδαφος, ο Βαλδήρ έπιασε την κεφαλιά και ο Καραγιάννης με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο με υπόδειξη του βοηθού, το γκολ ακυρώθηκε ως off side.

56′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Τενεκετζή από το κέντρο, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς, ο Πέτγαζλης έκανε ωραίο κοντρόλ στο ύψος του πέναλτι και με τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας (1-1)

62′ Κίτρινη κάρτα Τενεκετζής

65′ Σέντρα του Σάββα Παπαδόπουλου, ο Αργυρίου με υπερένταση στο δεύτερο δοκάρι αποκρούει προ του Λογγινίδη.

77′ Πάσα του Συμεωνίδη, για τον Έξαρχο, ο τελευταίος με ωραία προσποίηση απέφυγε τον αντίπαλο του ωστόσο το σουτ αφού κόντραρε πέρασε κόρνερ.

80′ Μαρκάρισμα από πίσω του Αργυρίου, ο ρέφερι κ. Φωτιάδης έκρινε πως ήταν επικίνδυνη προβολή και απέβαλλε τον αμυντικό της Ειρηνούπολης με απευθείας κόκκινη κάρτα.

84′ Κίτρινη κάρτα Ματετζίδης.

90′ Εκτέλεση φάουλ του Τενεκετζή, ο Καραγιάννης γύρισε ωραία το σώμα του, το σουτ όμως αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Πεχλιβανίδη.

90+3′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Λογγινίδη από αριστερά, οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, η μπάλα πήρε ύψος προς το δεύτερο δοκάρι και εκεί πετάχτηκε ο αφύλαχτος Παντελιάδης και με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

90+4′ Κίτρινη κάρτα Παντελιάδης.

DSCN7075

DSCN7073

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Φωτιάδης από την ΕΠΣ Καστοριάς, με βοηθούς τους κ.κ. Ιωαννίδη και Τζιουβάρα από την Κοζάνη.

Συνθέσεις

Κιλκισιακός : Πεχλιβανίδης, Καλόνικος, Κομπαλία, Χότζα, Ματετζίδης, Παπαδόπουλος Σαβ., Μπελίτσας (88′ Κωνσταντινίδης), Λογγινίδης, Μάναλης (78′ Τακαβάκης), Παντελιάδης, Παρπουτσής (68′ Παπαδόπουλος Σωκ.).

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σεϊτανίδης, Αργυρίου, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης, Μανδάλης (46′ Τενεκετζής), Κουκουράκης, Λαμπριανίδης, Παρσόπουλος (46′ Πέτγαζλης), Συμεωνίδης, Έξαρχος (81′ Γκελοσάνι), Καραγιάννης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected