Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ιταλία – Επιτέλους ήταν…Μίλαν! (vid)

ImageHandlerΈπειτα από πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα (δύο ισοπαλίες, τρεις σερί ήττες) οι παίκτες της Μίλαν έκαναν ό,τι είπε ο Ιντσάγκι. Τίμησαν τη φανέλα! Χάρη σε γκολ των Φαν Χίνκελ (40′) και Ντέστρο (59′), οι «ροσονέρι» επικράτησαν 2-1 της Ρόμα στο «Σαν Σίρο» και μείωσαν τη διαφορά από την 6η και τελευταία προνομιούχο θέση στους πέντε βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Δοκάρι είχε ο Μανωλάς 

Οι «ροσονέρι» έψαχναν νίκη έπειτα από πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα (δύο ισοπαλίες, τρεις ήττες) για να διατηρήσουν τις -μαθηματικές- ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη. Οι «τζιαλορόσι» από την ήθελαν να παραμείνουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί απευθείας στο Champions League.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στο 15′ από τον Κεϊσούκε Χόντα, ο οποίος δοκίμασε την τύχη του μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Ντε Σάνκτις κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Δύο λεπτά μετά, οι Ρωμαίοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με τον Μανωλά να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ.

Ο σύλλογος του Μιλάνου απείλησε και πάλι στο 37′ με τον Μποναβεντούρα, όμως ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έκανε μία εκπληκτική επέμβαση και κράτησε το μηδέν. Τρία λεπτά μετά όμως, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ανάλογο. Ο Χόντα κινήθηκε ωραία από τα δεξιά, έβγαλε εξαιρετική συρτή σέντρα κι ο Φαν Χίνκελ με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0 για την ομάδα του!

Η Μίλαν πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 59′ βρήκε δεύτερο τέρμα, με τον Χόντα να κάνει άλλη μία ωραία ενέργεια από τα δεξιά και τον Ντέστρο να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του για να «γράψει» το 2-0.

Ωστόσο, στο 72΄ ο Ντε Γιονγκ αναπτέρωσε τις ελπίδες της Ρόμα καθώς υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο ο Τότι μετουσίωσε σε γκολ για να μειώσει το σκορ. Τελικώς όμως, δεν υπήρξε αντίκρισμα.

Οι «ροσονέρι» επικράτησαν 2-1 και μείωσαν τη διαφορά από τη Σαμπντόρια που βρίσκεται στην τελευταία προνομιούχο θέση στους πέντε βαθμούς, με τους Γενοβέζους βέβαια να έχουν ματς λιγότερο, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Ακόμα κι έτσι όμως οι ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη είναι λιγοστές…

Από την άλλη, οι «τζιαλορόσι» παρέμειναν μόνοι δεύτεροι, όμως η Λάτσιο θα έχει την ευκαιρία, εάν νικήσει αύριο (10/5) την Ίντερ, να τους προσπεράσει και να βρεθεί σε θέση ισχύος για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

δείτε τα βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected