Super League 1

Πανθρακικός – SKODA Ξάνθη (2-0) Για 90′ ο Βασιλακάκης

ImageHandlerΜε δύο γκολ από το πρώτο ημίωρο από Κάσες (19’) και Ίγκορ (30’) η ομάδα της Κομοτηνής κέρδισε με 2-0 την Ξάνθη και έκανε πράξη το όνειρο της παραμονής, που έμοιαζε απατηλό πριν από μερικές εβδομάδες! 

Οι χοροί της Θράκης έχουν εντυπωσιακό ρυθμό, συμμετρία και συντονισμό κινήσεων. Συνήθως είναι κυκλικοί και γεμάτοι ομοψυχία. Αυτοί θα συνεχίσουν να εμφανίζονται εις διπλούν και στην επόμενη Superleague, αφού στο Θρακικό ντέρμπι ο Πανθρακικός πήρε αυτό που ήθελε και με το 2-0 επί της Ξάνθης ανανέωσε την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα της Κομοτηνής είχε πετύχει το δύσκολο στις προηγούμενες αγωνιστικές. Με τέσσερα τρίποντα στις τελευταίες επτά αγωνιστικές είχε καταφέρει αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο πριν από μερικές εβδομάδες: να έχει την κατάσταση στα χέρια του.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα και απέναντι σε μία Ξάνθη όπου παρατάχθηκε με εναλλακτική ενδεκάδα από την οποία απουσίαζαν οι παίκτες που έχουν σημειώσει τα 33 από τα φετινά 44 γκολ της (Κλέιτον, Γούτας, Μπέρτος, Ομπόντο, Σολτάνι, Καπετάνος), ο μπροστάρης του χορού ήταν γνωστός από την αρχή.

Αρκούσε μία λάθος απομάκρυνση του Μπαξεβανίδη (19’) και ένα τέλειο πλασέ του Κάσες για να μπει η ομάδα του Ρόκα μπροστά στο σκορ και να βάλει τις βάσεις για την νίκη-παραμονή. Αυτή οριστικοποιήθηκε με την συμπλήρωσε του ημιώρου και την έξοχη ατομική ενέργεια του Ίγκορ, ο οποίος με συρτό αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0. Τι είχε να αντιπαρατάξει η Ξάνθη; Λίγα πράγματα. Το πρώτο της κόρνερ το κέρδισε μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Καθαρή ευκαιρία δεν έκανε. Το μυαλό ήταν (λογικά) στον τελικό Κυπέλλου. Παίκτες όπως οι Γκαραβέλης, Ορφανίδης έκαναν ντεμπούτο, οι βασικοί ξεκουράστηκαν (ή προφυλάχθηκαν), οι σκουριασμένοι… ξεσκούριασαν. Ποιός μπορεί να ψέξει τους Θρακιώτες που με τον τρόπο τους βοήθησαν τον πλησίον τους;

Πανθρακικός (Χουάν Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Μεχία, Μαρτινς, Τζάνης (89’ Μπαλτά), Κάσες (62’ Χασομέρης), Μαρτινς, Ιγκορ (80’ Σέτι).

SKODA Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Γκομσι, Μπαξεβανίδης, Τριάδης (31’ Βάλτερ), Λουσέρο (62’ Γουάλας), Παπάζογλου, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Καρυπίδης, Μπέλιτς (80’ Ορφανίδης), Ράνος.

δείτε στιγμιότυπα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected