Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Θέαμα, θέαμα, θέαμα…πρόκριση Μπαρτσελόνα!

ImageHandlerΟ Πεπ Γκουαρντιόλα από τον πάγκο της Μπάγερν κέρδισε την μεγάλη του αγάπη (3-2), όμως οι Καταλανοί χάρη σε δύο γκολ του Νεϊμάρ θα αγωνιστούν σε τελικό Champions League για τέταρτη φορά την τελευταία δεκαετία. 

Τρία γκολ ήθελε για (να έχει ελπίδες για) την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των… ανατροπών. Τα βρήκε! Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έσπασε το κεφάλι του, έστυψε το μυαλό του και όντως βρήκε τρόπο χωρίς Ριμπερί, χωρίς Ρόμπεν, χωρίς ένα σωρό κόσμο να κάνει την Μπάγερν να σκοράρει κι αυτή τρία γκολ στην Μπαρτσελόνα, όπως και οι Καταλανοί στο πρώτο ματς. Αυτό από μόνο του συντελεί κατόρθωμα πρώτου βαθμού.

Ουδείς άλλος φέτος κατάφερε σε 90 λεπτά να κάνει τους «μπλαουγκράνα» να μοιάζουν τόσο… λίγοι στο γήπεδο. Κανείς δεν έβγαλε φέτος τόσες πολλές καθαρές φάσεις απέναντι στον Μέσι και την παρέα του, καμία ομάδα δεν είχε 20+ τελικές απέναντι της. Αυτά όλα είναι πράγματα δύσκολα, μα εφικτά. Αυτό που ήταν πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες ήταν να κρατήσει η Μπάγερν την Μπαρτσελόνα στο μηδέν. Αυτό, όχι ο Γκουαρντιόλα μα ούτε ο Θεός ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να το καταφέρει.

Αρκούσαν δύο στιγμές ποίησης εν κινήσει (poetry in motion) από την τριπλέτα MSN και δύο κυνικά τελειώματα από τον Νεϊμάρ (15’,29’) ώστε να κριθούν όλα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κέρδισε την μεγάλη του αγάπη (3-2), όμως η Μπαρτσελόνα πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της 6ης Ιουνίου στο Βερολίνο, τον τέταρτο τελικό της την τελευταία δεκαετία για μία ομάδα που σφραγίζει την εποχή της με το ποδόσφαιρο της.

Δεν ήταν κυριαρχική, ούτε καταιγιστική, όπως συνηθίζει. Στην πραγματικότητα, η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε στο γήπεδο μόνο για ένα τέταρτο. Αυτό την καθιστά την κορυφαία ομάδα. Το γεγονός ότι παίζει όσο χρειάζεται, όταν χρειάζεται, όπου χρειάζεται. Κάποιοι άλλοι μπορεί να λύγιζαν από το άγχος αν έβλεπαν τον αντίπαλο τους να βάζει από νωρίς βάσεις ανατροπής (7’, 1-0) με την κεφαλιά του Μπενάτια. Η Μπαρτσελόνα όμως έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον. Έπαιξε την μπάλα της.

περισσότερο ρεπορτάζ και βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected