Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Σουηδία – Ο Έλληνας που βγάζει μάτια και έχει τραβήξει τα βλέμματα των “μεγάλων”

alex_bild_4_gnΟ Αλεξάντερ Φοριέτος της Χέλσινμποργκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Σουηδικού ποδοσφαίρου και μιλάει στο Gazzetta.gr για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, το όνειρο της Εθνικής ομάδας, αλλά και τις εμπειρίες του από την Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Φοριέτος ή Αλεξάντερ θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Σουηδικού ποδοσφαίρου. Κάτι που επιβεβαιώνει τόσο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, όσο και οι προσκλήσεις που είχε από τις Κρίσταλ Πάλας, Παλέρμο και Αταλάντα. Ο 20χρονος μέσος μιλάει στο Gazzetta.gr για το μεγάλο όνειρο του να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας, τις… καλοκαιρινές του εμπειρίες από την πατρίδα, αλλά και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην SuperLeague.

Πρώτα απ’ όλα πες μας λίγα πράγματα για την οικογένειά σου και τις ελληνικές της… ρίζες;
Ο παππούς μου είναι από την Ελλάδα και η γιαγιά μου από την Αυστρία. Μετακόμισαν μαζί εδώ στην Σουηδία. Ο πατέρας μου έχει ζήσει μερικά χρόνια στην Ελλάδα, αλλά η μητέρα μου είναι από εδώ, την Σουηδία.

Στην Ελλάδα έρχεσαι καθόλου;
Φυσικά… Κάθε χρόνο έρχομαι στην Ελλάδα, καθώς έχω πολλούς συγγενείς και ξαδέλφια, στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο.

Φέτος θα έρθεις;
Έχω μία εβδομάδα για διακοπές και θα έρθω με τους γονείς μου και έναν φίλο μου, στο σπίτι της γιαγιάς μου για να απολαύσουμε το φαγητό και τον καιρό.

Τι σου έχει μείνει από τις επισκέψεις σου στην Ελλάδα;
Το Euro 2004 και το πως έκαναν όλοι σαν… τρελοί με τις νίκες της Εθνικής. Ήμουν 8 ετών όταν έγινε και το βλέπαμε στο χωριό, στην Πελοπόννησο. Εκεί άρχισα να αγαπάω την Εθνική ομάδα.

Η σχέση σου με το ποδόσφαιρο πότε ξεκίνησε;
Προέρχομαι από μία ποδοσφαιρική οικογένεια, καθώς τόσο ο πατέρας μου, όσο και η μητέρα μου, έχουν παίξει ποδόσφαιρο. Με τον πατέρα μου ειδικά παίζαμε αρκετά όταν ήμουν μικρός, αλλά και με τους φίλους μου στο σχολείο.

Το ποδοσφαιρικό σου ίνδαλμα ποιο ήταν;
Ο Ζινεντίν Ζιντάν. Κατά την προσωπική μου γνώμη είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει βγει ποτέ.

η συνέχεια της συνέντευξης στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected