Κατηγορίες

2ο All Star Game – Για τους ποδοσφαιριστές, για τους αναγνώστες, για τους φίλους του ποδοσφαίρου…

DSC_2361

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρωινό ζήσαμε σήμερα, με τις συνεχόμενες επικοινωνίες με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας, με τον Δήμο Νάουσας και με όλους τους εμπλεκομένους στη φετινή ΓΙΟΡΤΗ του ποδοσφαίρου (το ΓΙΟΡΤΗ με κεφαλαία και εξηγούμαι παρακάτω…)

Σύμφωνα με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, σήμερα το πρωί υπήρξαν καταγγελίες για το ότι η ιστοσελίδα (που για 4η χρονιά διοργανώνει τουρνουά ή αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό) δεν ζήτησε την άδεια της ΕΠΣ Ημαθίας και κατ επέκταση της ΕΠΟ, για τη διεξαγωγή ενός αγώνα όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

Να αναφέρουμε πως και φέτος όπως και πέρσι, ζητήσαμε από την Ένωση τον ορισμό διαιτητών για τον αγώνα οι οποίοι αφιλοκερδώς (και προς τιμήν τους) θα πρόσφεραν τις υπηρεσίες για έναν τέτοιο σκοπό (ταυτόχρονα φιλανθρωπικό αλλά και προώθησης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στον νομό μας). Πέρσι ορίστηκαν κανονικά διαιτητές (δείτε εδώ) ενώ φέτος εστάλη το σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 7 Μαΐου 2015.

Aναλυτικά το έγγραφο :

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Σας ενημερώνουμε πως τo Σάββατο 16/5 και ώρα 19.00μμ στο ΔΑΚ Νάουσας, η ιστοσελίδα www.imathiasportsnews.gr με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Νάουσας, διοργανώνουν αγώνα ποδοσφαίρου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Α1 και Α2 Ερασιτεχνικής, οι οποίοι επιλέχθηκαν με τη διαδικασία ψηφοφορίας από τους αναγνώστες, του προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων.

Μέρος των εσόδων από την εκδήλωση (χορηγοί, εισιτήρια, δωρεές) θα διατεθούν στους «Φίλους του Νοσοκομείου Νάουσας» αλλά και σε μία οικογένεια της Βέροιας, το ανήλικο τέκνο της οποίας πάσχει από μελάνωμα (προχωρημένο στάδιο καρκίνου) και χρήζει άμεσης βοήθειας. Ωστόσο για λόγους ευθιξίας, η οικογένεια μας ζήτησε να παραμείνει εκτός των φώτων της δημοσιότητας ωστόσο οι διοργανωτές έχουν ήδη απευθυνθεί στον δικηγόρο της οικογένειας όπου και θα δοθούν τα χρήματα.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης αναμέτρησης, σας γνωστοποιούμε πως θα βραβευτούν ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν σε επιμέρους στατιστικές κατηγορίες των παραπάνω πρωταθλημάτων (σκόρερς), ενώ ειδικά βραβεία θα παραλάβουν ο Θοδωρής Γκίτκος για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, ο Νίκος Περηφανόπουλος για τις 180 συνεχόμενες συμμετοχές στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ημαθίας, δεύτερου συνεχόμενου τίτλου μετά το περσινό πρωτάθλημα.

DSC_2435

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες παρακαλούμε να μας διαθέσετε τέσσερις (4) διαιτητές για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, διάρκειας 90 λεπτών, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα επιλεγούν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Σημειώνουμε πως σύμφωνα και με την περσινή εμπειρία μας, θα έχουμε αναλυτικά την κατάσταση υγείας που προβλέπεται και στα αποδυτήρια πριν τον αγώνα θα βρίσκονται όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται.

Οι εν λόγω ρέφερι θα παραλάβουν από ένα (1) μετάλλιο, τιμής ένεκεν για την αφιλοκερδή προσφορά τους στη διοργάνωση.

Με τιμή

Αργύρης Τσιγγενόπουλος

Αρχισυντάκτης Imathia Sports News

Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καραμελίδης μου ανέφερε πως έπρεπε να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ως οφείλει δεν θα στείλει τους διαιτητές που είχαν οριστεί αλλά και θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση για το ότι δεν έχει δώσει τη σχετική άδεια για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ημαθίας :

Η ΕΠΣ Ημαθίας ανακοινώνει ότι δεν έχει σχέση, ούτε έχει δώσει άδεια διεξαγωγής του αγώνα με την επωνυμία 2ο All Star Game, που διοργανώνει γνωστή αθλητική ιστοσελίδα, το ΣΑΒΒΑΤΟ 16/5/2015 στο Δημ.Στάδιο Νάουσας.

Εφιστούμε την προσοχή των σωματείων της δύναμης μας, για τις τυχόν ευθύνες τους, σε περίπτωση συμμετοχής ποδοσφαιριστών τους, στον παραπάνω αγώνα.

Η θέση της ιστοσελίδας και το μήνυμα προς τις ομάδες/ποδοσφαιριστές

Κατανοούμε πλήρως τη θέση του Προέδρου της ΕΠΣ Ημαθίας για το γεγονός πως εφόσον υπάρχει καταγγελία για παρατυπίες, οφείλει να θέσει την Ένωση εκτός από μία τέτοιου είδους διοργάνωση. Άλλωστε αυτό μεταφέρθηκε στον ίδιο στην κατ ιδίαν συνομιλία, πως οφείλει να πράξει ως ορίζει ο νόμος. Όπως βεβαίως και εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους όσους εμπλέκονται στη φετινή διοργάνωση κι ας απομένουν 24 ώρες περίπου πριν τη γιορτή.

Καταρχήν ο συγκεκριμένος αγώνας (πέρα από τον σκοπό αλλά και τον στόχο) ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ αγώνα μεταξύ συλλόγων. Η επιλογή των παικτών θα γίνει ΠΡΙΝ την έναρξη και οι οποίοι προέρχονται από τη διαδικασία ψηφοφορίας αναγνωστών και συναδέλφων τους. Ουσιαστικά είναι ένα φιλικό ματς όπως ισχύει σε κάθε τουρνουά ή εκτός προγράμματος αγώνες στον οποίο συμμετέχουν παίκτες που ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ. Εκτός των άλλων, 12 εξ αυτών θα παραλάβουν ειδικά βραβεία για συγκεκριμένες διακρίσεις (σκόρερς κτλ), μία κίνηση καθαρά με στόχο την προβολή αυτών αλλά και να δώσουμε το κίνητρο σε όλους όσους στο μέλλον επιδιώξουν κάτι ανάλογο.

Οι βραβεύσεις θα γίνουν από ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί παλιότερα σε επαγγελματικό επίπεδο ενώ έχουν κληθεί και οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του νομού μας οι οποίες θα μας διαθέσουν δύο πιτσιρικάδες που θα αγωνιστούν σε αγώνες δεξιότητας (“ποδαράκια”, “κεφαλάκια” κτλ) με το σχετικό έπαθλο.

Να θυμίσουμε επίσης ότι παρόμοιες προσπάθειες έγιναν κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας (με ανάλογη επίσης προσπάθεια και από τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων με τη διεξαγωγή εξαιρετικά επιτυτημένου All Star Game το 2009) και κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ, τις οποίες καλύψαμε δημοσιογραφικά και υπερτονίσαμε τον σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκαν

Φίλοι ποδοσφαιριστές, εμείς ως διοργανωτές θα βρισκόμαστε αύριο ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο ΔΑΚ Νάουσας και θα σας περιμένουμε να δώσουμε το στίγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά και μέσω της βράβευσης σας (και της συμμετοχής σας όπως αποφάσισαν αναγνώστες και συνάδελφοι σας) να δείξουμε στους νεαρούς παίκτες των Ακαδημιών (και στον φίλαθλο κόσμο) πως όλα γίνονται για ένα σκοπό.

Όσοι από σας θεωρείται πως η παρουσία σας στη φετινή γιορτή, θα επιφέρει κυρώσεις στην ομάδα που ανήκετε ή θα ανήκετε (καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου) ή προσωπικά σε σας, ενημερώστε μας έγκαιρα ώστε να συμπληρώσουμε τα κενά που τυχόν υπάρξουν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected