Κατηγορίες
Basket

Euroleague Μπάσκετ – Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

1249238Η ιστορία επαναλήφθηκε. Όχι όμως αυτή του 2013, αλλά αυτή του 1995. Επί ισπανικού εδάφους (όπως και τότε) η Ρεάλ επικράτησε του Ολυμπιακού στον τελικό του φάιναλ-φορ (78-59) και στέφτηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Οι Μαδριλένοι μετά από δύο χαμένους τελικούς και απέναντι στην ομάδα που τους νίκησε το 2013, έφτασαν στην πηγή και ήπιαν νερό. Τα κατάφεραν κυρίως χάρις στον Αντρές Νοτσιόνι, που ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά: πέτυχε 12 πόντους, πήρε 7 ριμπάουντ, έκανε 2 κοψίματα, ξεσήκωσε το γήπεδο και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Από κοντά ο Τζέισι Κάρολ (16 πόντοι), οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Σέρχιο Γιουλ. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Ματ Λοτζέσκι (17 πόντοι, οι 10 στο πρώτο δεκάλεπτο) και Κώστας Σλούκας, την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε στους 3 πόντους με 1/5 σουτ, 4 λάθη και 3 ασίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια της Παρασκευής και αυτό φάνηκε στο παρκέ, με τη Ρεάλ να κερδίζει τη μάχη των ριμπάουντ (40-25, με 12 επιθετικά) και να κάνει έτσι το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση. Το άλλο ήρθε πίσω από τα 6.75 (13/30).

Κίνηση… Ματ στο ξεκίνημα

Η Ρεάλ επιβεβαίωσε έστω και προσωρινά τη δύναμη της έδρας, πραγματοποιώντας ένα πιο σπιρτόζο ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” επέλεξαν να ξεκινήσουν το ματς με τον Σπανούλη να μαρκάρει τον Ρούντι Φερνάντεθ και παράλληλα να κάνουν αλλαγές για να “παγωσουν” το ρυθμό του αντιπάλου, που βασίζεται πολύ στα σκριν μακριά από τη μπάλα. Το σχέδιο (ανάλογο με αυτό του ημιτελικού) είχε αποτέλεσμα και γρήγορα γρήγορα ο Ολυμπιακός έγινε κυρίαρχος της αναμέτρησης.

Πρωταγωνιστής σ’ αυτό το διάστημα ήταν ο Ματ Λοτζέσκι που ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει 10 μαζεμένους πόντους. Παράλληλα η Ρεάλ έχασε νωρίς τον καλύτερο της ψηλό, τον Γκουστάβο Αγιόν με 2 φάουλ. Παρά το γεγονός ότι ο Πάμπλο Λάσο επέλεξε να τον βάλει να μαρκάρει στο “4” (και τον Ρέγιες στο “5”) για να μην κουραστεί από την pick-n-roll άμυνα πάνω στον Σπανούλη, ωστόσο, ο Μεξικανός έκανε δύο μαζεμένα φάουλ και έδωσε τη θέση του στον Μπουρούση.

Το 6-1 έγινε 6-8, στη συνέχεια 12-16 για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 15-19 με τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει χριστεί δημιουργός και τον Λοτζέσκι εκτελεστής.

περισσότερο ρεπορτάζ και φωτογραφίες στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected