Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Βραζιλία – Οσμή μέγιστου σκανδάλου στην επιφάνεια!

ImageHandlerΈγγραφα – φωτιά (των οποίων η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά δεν έχει διαψευστεί κιόλας) αποκάλυψε η εφημερίδα του Σάο Πάουλο Estadao! Έγγραφα που αποδεικνύουν ότι όλοι οι προπονητές της «σελεσάο» (από το 2006 ως τώρα) ήταν επί της ουσίας «μαριονέτες», δεδομένου ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας είχε υπογράψει συμβόλαιο με εταιρεία για να παίζουν μόνο οι πιο «εμπορικοί» παίκτες! 

Ηεφημερίδα Estadao έφερε στη δημοσιότητα το συμφωνητικό ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και μία εταιρεία που ονομάζεται ISE! Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει έδρα στους Νήσους Κέιμαν, αλλά σύμφωνα με την βραζιλιάνικη εφημερίδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία… βιτρίνα! Πίσω από την ISE βρίσκεται ένας επενδυτικός όμιλος από τη Σαουδική Αραβία που ακούει στο όνομα Dallah Al – Baraka και ο οποίος βάζει… λεφτά οπουδήποτε διακρίνει κέρδος! Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι έχει επενδύσει σε μεταφορές, υγεία, τράπεζες, ποδόσφαιρο…

Τι αναφέρει το συμφωνητικό; Ότι στην εθνική ομάδα θα καλούνται μόνο ποδοσφαιριστές που θα είναι «εμπορικοί». Και όχι μόνο αυτό! Αναφέρει ακόμα ότι η ISE επιβάλλει την παρουσία συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα και αποκλείει αυτούς που θέλει με τους εκάστοτε προπονητές της «σελεσάο» να έχουν από μικρή ως μηδαμινή συμμετοχή στις επιλογές! Δεν το συζητάμε καν ότι από την ISE περνούσε και η… έγκριση όλων των νεοφερμένων στην Εθνική!

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που παρουσίασε η Estadao, η ISE είχε άποψη ακόμα και για τους τραυματίες ποδοσφαιριστές! Και θα έπρεπε οι εξετάσεις τους να περάσουν από τα γραφεία της, προκειμένου να μην παίξουν! Με άλλα λόγια τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τη «σελεσάο» δεν τον είχε ούτε η ομοσπονδία, ούτε οι προπονητές, αλλά μία εταιρεία από τους Νήσους Κέιμαν!

Μάλιστα στη συμφωνία των δύο πλευρών υπήρχε και όρος που ανέφερε ότι αν κάποιος από τους «εμπορικούς» παίκτες της Βραζιλίας δεν παίξει σε κάποιο ματς (επίσημο ή φιλικό) η ομοσπονδία θα πλήρωνε στην εταιρεία το ποσό των 600.000 λιρών!

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected