Την επιστροφή της στην Premier League πανηγυρίζει η Νόριτς, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Μίντλεσμπρο στον τελικό των πλέι οφ της Championship που έγινε στο Γουέμπλεϊ.
Το «εισιτήριο» της ανόδου θα αποφέρει στα «καναρίνια» το ποσό-μαμούθ των 120 εκατομμυρίων λιρών, καθιστώντας το ματς ως το πιο «χρυσοφόρο» στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί κι άλλο, αν ληφθεί υπόψη ότι η συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να προσελκύσει σημαντικές χορηγίες για την ομάδα.
Η Νόριτς, η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος πίσω από τις Μπόρνμουθ και Γουότφορντ, ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Ίπσουϊτς στον ημιτελικό των πλέι οφ και στον τελικό, ο οποίος διεξήχθη στο «ναό του ποδοσφαίρου», κατέβαλε σχετικά εύκολα και την αντίσταση της «Μπορο», κάτω από τα δοκάρια της οποίας βρέθηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Οι… συγκρίσεις με την Ελλάδα
Φυσικά το να αναλογιστεί κανείς εάν θα μπορούσε ποτέ στην Ελλάδα ένας αγώνας ποδοσφαίρου να αποκτήσει τόσο μεγάλη… αξία, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Ωστόσο η ουσία δεν είναι ακριβώς εκεί. Καθώς δεν θα χαρακτήριζει και άκρως φυσιολογικό το γεγονός, μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση να έχει ως διακύβευμα τόσο μεγάλα οικονομικά οφέλη. Δεν είναι αυτή η ουσία του αθλητισμού. Όλα πλέον γύρω από το ποδόσφαιρο κινούνται γύρω από το βωμό του κέρδους, έχοντας μετατρέψει το άθλημα σε επιχείρηση και εμπόριο.
Ξεφεύγοντας όμως από αυτή τη λογική, οι χαώδης διαφορές με τη χώρα μας υφίστανται και στον τομέα της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Τα παιχνίδια αντιμετωπίζονται ως γιορτή, οι ομάδες έχουν κίνητρο, ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα. Συμβαίνει κάτι όμορφο που οι φίλαθλοι, οι παίκτες οι προπονητές, όλοι το απολαμβάνουν. Δυστυχώς στην Ελλάδα το άθλημα διανύει περίοδο παρακμής και τίποτα δεν μπορεί ούτε καν να αγγίξει τέτοιου είδους καταστάσεις που βιώνει οι αναπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.
26/5/2015
acadimies.gr
Επιμέλεια: Γιώργος Παναγιωτίδης