Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Νέοι κανονισμοί – Τοπικό για ομάδες που διαλύονται, κλείσιμο θύρας σε επεισόδια και πολλά άλλα!

ImageHandler (1)Διάταξη σύμφωνα με την οποία εφόσον μία ομάδα διαλυθεί, η νέα που θα συσταθεί θα υποχρεούται να καταβάλλει μέρος των οφειλών προς ποδοσφαιριστές, ενώ θα αγωνίζεται είτε στο τοπικό είτε τουλάχιστον 2 χρόνια στη Γ’ Εθνική, πέρασε η ΕΠΟ.

Το 50% των οφειλών σε ποδοσφαιριστές που είχε η εκάστοτε ομάδα στην πρότερη κατάστασή της, θα υποχρεούται να καταβάλει μια ΠΑΕ εφόσον αποφασίσει να διαλυθεί, σύμφωνα με διάταξη που θα περάσει στους κανονισμούς της η ΕΠΟ.

Εφόσον διαλυθεί, εξάλλου, η ομάδα αυτή θα έχει δύο επιλογές: Είτε να αγωνιστεί στο τοπικό της πρωτάθλημα και να ανεβαίνει κανονικά τις κατηγορίες, είτε να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική αλλά χωρίς να έχει δικαίωμα ανόδου από την πρώτη χρονιά. Δικαίωμα ανόδου θα έχει από την δεύτερη χρονιά και μόνο στην περίπτωση που την πρώτη χρονιά είχε τερματίσει σε μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις!

Όταν τελικά φτάσει να αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία, αλλά η εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ δεν έχει ολοκληρωθεί, τότε θα πρέπει να αλλάξει έμβλημα και όνομα.

Η ΕΠΟ, εξάλλου, «προσφέρει» ακόμη μια διευκόλυνση στις ΠΑΕ, κατά την προσφιλή της τακτική: Πλέον, καταργείται ο μη ορισμός των αγώνων μιας ομάδας όταν έχει χρέη σε ποδοσφαιριστές από απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (βλέπε φέτος ο ΟΦΗ). Οι αγώνες της θα ορίζονται κανονικά και θα της αφαιρούνται μόνο βαθμοί, οι οποίοι και πάλι θα επιστρέφονται όταν οι οφειλές εξοφλούνται!

Τέλος, περνάει στον κανονισμό διάταξη σύμφωνα με την οποία όταν κάποιο μέλος ή μέτοχος ομάδας αποχωρεί από τη διοίκηση μιας ΠΑΕ μεσούσης της σεζόν (βλέπε Πάτσης-Νίκη Βόλου), το πρόσωπο αυτό δεν θα μπορεί να εμπλακεί ξανά με ομάδα για μια πενταετία!

πηγή

ImageHandler (2)

Στον κανονισμό διαιτησίας και στον πειθαρχικό κώδικα θα περάσει η αυστηρή οδηγία που είχε δώσει η ΕΠΟ στους διαιτητές για άμεση διακοπή των αγώνων και είχε εφαρμοστεί μονάχα στο ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ηοδηγία προς τους διαιτητές προέβλεπε διακοπή χωρίς προειδοποίηση ή προσωρινή διακοπή, όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο (έστω και μία) φωτοβολίδες ευθείας βολής ή πέφτουν αντικείμενα που δύναται να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή όταν σημειωθεί εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό θα θεσμοθετηθεί πλέον και υποτίθεται ότι θα ισχύει πάντα και για όλους τους αγώνες…

Επίσης, στο νέο Πειθαρχικό Κώδικα θα προβλέπεται και το κλείσιμο μιας συγκεκριμένης θύρας, εκείνης δηλαδή που θα έχουν δημιουργηθεί τα επεισόδια (στην περίπτωση βέβαια που δεν θα είναι εκτεταμένα).

Άλλο ένα ωραίο τρικ της Super League (δική της πρόταση ήταν) και της ΕΠΟ ώστε να μην επιβάλλονται ποινές κεκλεισμένων των θυρών…

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected