Κατηγορίες
Basket

Α1 Μπάσκετ – “Σκούπισε” ο Ολυμπιακός!

1263201 (1)Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-0 στους τελικούς του Παναθηναϊκού αφού τον νίκησε άνετα και στο ΣΕΦ με 93-74. Ανώτεροι σε κάθε αγωνιστική λεπτομέρεια οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρα ανώτερος στη σειρά των τελικών, την κέρδισε με 3-0 και κατέκτησε το 11ο  πρωτάθλημα στην ιστορία του επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 93-74.

Το ματς ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στο να ακουμπάνε τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Ο Παναθηναϊκός έμενε κοντά στο σκορ όσο έβρισκαν επιθετικά ριμπάουντ (1-5 στο πεντάλεπτο), αλλά όταν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να παίρνει τα αμυντικά ριμπάουντ οι «πράσινοι» σταμάτησαν να σκοράρουν. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου η άμυνα ζώνης του Σωτήρη Μανωλόπουλου… έμπαζε. Τρίποντα, καλάθια και φάουλ και σκορ από δεύτερες ευκαιρίες (6-6 τα επιθετικά ριμπάουντ στο 12’) έδωσαν αέρα 14 πόντων στους γηπεδούχους 43-29, 15’). Δύο εύστοχα τρίποντα του Βλάντο Γιάνκοβιτς δε βοήθησαν πολύ τον Παναθηναϊκό να μειώσει (51-39) μπαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected