Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Πήρε άριστα στη γιορτή με Φερεντσβάρος! (photos+video)

DSC_0700

Μία εκ των πιο σημαντικών στιγμών στην 50χρονη ιστορία του έζησε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, ο οποίος φιλοξένησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη θρυλική Φερεντσβάρος.

Η αναμέτρηση – θεσμός ήταν στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο πλευρών που προήλθε από την αξιέπαινη πρωτοβουλία του μόνιμου κάτοικου Βουδαπέστης και Τρικαλινού στην καταγωγή, Χρήστου Κασνακίδη.

Η σημερινή γιορτή δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει ανάλογες εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά καιρούς σε πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες και σαφώς η παρουσία της πιο ιστορικής ομάδας της Ουγγαρίας, ήταν από μόνη της πρόκληση για μία πιο άρτια εκδήλωση από πλευράς Μέγα Αλέξανδρου.

DSC_0714

Πρωτεργάτης αυτής της εντυπωσιακής πραγματικά γιορτής ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Σαλτουρίδης, ο οποίος μαζί με όλους ανεξαιρέτως στην ομάδα, προσέδωσαν το κάτι παραπάνω στη φιλοξενία των Ούγγρων, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα με την παρουσία εκτός της ομάδας και αρκετών φίλων και συγγενών.

Εμείς που βρεθήκαμε στη σημερινή εκδήλωση (στην παρθενική συνεργασία σε επίπεδο Α1 με τους “Βάλτος Boys”), νιώσαμε πραγματικό δέος για τους ποδοσφαιριστές που απάρτιζαν την ομάδα της Φερεντσβάρος και μάλιστα βλέποντας αναλυτικά το ιστορικό ορισμένων, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι στο Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει το logo του Champions League!

Ενδεικτικά : 

1. Győző Martos (4 φορές κυπελλούχος Ουγγαρίας, φιναλίστ Κυπέλλου UEFA 1975, 6 συμμετοχές στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1978 και του 1982)

2. Tibor Rab (2 φορές Κυπελλούχος Ουγγαρίας, φιναλίστ Κυπέλλου UEFA 1975.

3. Joseph Juriak (Πρώτος σκόρερ του ουγγρικού πρωταθλήματος το 1990, λατρεύτηκε στην Ομόνοια όταν αγωνίστηκε τη σεζόν 1992/1993, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα από τα σημαντικά γκολ της χρονιάς

4. Karu Horvatt (60 συμμετοχές με τη Φερεντσβάρος, 2 φορές πρωταθλητής Ουγγαρίας)

5. Bojan Lazic (Σέρβος, αγωνίστηκε σε ΜΤΚ και Σοπρόν ενώ με τη Φερεντσβάρος έχει 32 συμμετοχές)

6. Laszlo Vukovic (Πρωταθλητής Ουγγαρίας 1992, Κυπελλούχος τρεις φορές, 150 συμμετοχές με την ομάδα και 58 γκολ)

DSC_0783

Μεγάλη η παρουσία του κόσμου, εντυπωσιακό το τελετουργικό

Το παρόν έδωσε και φέτος ο κόσμος των Τρικάλων, καθώς η σκεπαστή κερκίδα του Δημοτικού Γηπέδου έσφυζε από κόσμο και παρακολούθησαν ένα πολύ όμορφο τελετουργικό αλλά και έναν θεαματικό αγώνα. Η διοίκηση της ομάδας τίμησε όλους τους παίκτες που ταξίδεψαν με την αποστολή, προσφέροντας μάλιστα και ένα μπουκάλι τσίπουρο με το πόστερ του αγώνα στο εξωτερικό του.

DSC_0725

Εκτός των άλλων, η διοίκηση κάλεσε και τους παράγοντες της πρώτης ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων πριν από 50 χρόνια αλλά και ποδοσφαιριστές που τίμησαν τη φανέλα εκείνη την περίοδο. Μία πολύ συγκινητική στιγμή, ένα στιγμιότυπο που σπάνια συναντάς σε ερασιτεχνικό επίπεδο…

Ακολούθησε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήραν θέση για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, συνοδευόμενοι από τα παιδιά της Ακαδημίας του Μέγα Αλέξανδρου. δείτε το στιγμιότυπο :

Για την ιστορία ο αγώνας ανάμεσα στους “πράσινους” των Τρικάλων και τους “πράσινους” της Ουγγαρίας έληξε ισόπαλος 3-3 χάρη σε τέρματα των Βασίλη Παπαδόπουλου, Βασίλη Βελικούδη και Άρη Μηνούδη για τους γηπεδούχους και χατ-τρικ του Λάζλο Βούκοβιτς από την άλλη πλευρά.

DSC_0832

*Αύριο μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη σημερινή εκδήλωση, βίντεο με τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα αλλά και δηλώσεις των Χρήστου Κασνακίδη και Γιώργου Ντάμτσιου, με τον δεύτερο μάλιστα να αναφέρεται ιδιαίτερα στην αυριανή κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ομάδας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected