Κατηγορίες
Μεταγραφές - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο 17χρονος Ινδονήσιος που απέκτησε η Σπόρτινγκ, κρύβει μια απίστευτη ιστορία!

ImageHandlerΗ απίστευτη ιστορία του 17χρονου Ινδονήσιου Μαρτούνις, ο οποίος είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Λισαβόνας.

Το 2004 ήταν οκτώ ετών. Ζούσε στην πόλη Άτσε της Ινδονησίας, ένα από τα μέρη που «χτυπήθηκαν» από το φονικό τσουνάμι (που ήταν αιτία να χάσουν τη ζωή τους 300.000 άνθρωποι σε 14 χώρες μετά τον σεισμό τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς. Ο μικρός Μαρτούνις ήταν αγνοούμενος επί 21 ημέρες. Και τελικά βρέθηκε. Και ήταν ζωντανός, έτρωγε ό,τι έβρισκε και ξεδιψούσε με το νερό της θάλασσας. Αυτό το νερό που έπνιξε τη μητέρα του και τις δύο αδερφές του.

Ο Μαρτούνις έγινε σύμβολο επιβίωσης και η εικόνα του έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Συγκίνησε ιδιαίτερα τους Πορτογάλους, καθώς φορούσε μια φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας με το νούμερο 10 του Ρούι Κόστα. «Δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή ότι θα πεθάνω. Ήθελα να ζήσω για να συνατήσω ξανά την οικογένειά μου και να γίνω ποδοσφαιριστής» έλεγε ο πιτσιρικάς τότε. Ο ίδιος ο Κριστιάνο Ρονάλντο, o oποίος τότε έπαιζε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέλαβε να πληρώσει τα έξοδα για να χτιστεί ξανά το σπίτι του Μαρτούνις και μάλιστα τον συνάντησε το 2013.

περισσότερα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected