Κατηγορίες
Διάφορα

Δημοψήφισμα – “Ναι” ή “Όχι” ΘΑ ΠΑΩ να ψηφίσω…

antistrofi_metrisi_gia_to_istoriko_dimopsifisma_tis_kyriakisΓράφει ο Αργύρης Τσιγγενόπουλος

Λίγες ώρες απέμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες, για την κατά πολλούς πιο κρίσιμη διαδικασία την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο “Ναι” και στο “Όχι” σύμφωνα με την τελευταία πρόταση των δανειστών, όπως παρουσιάστηκε από την ελληνική κυβέρνηση και επικοινωνήθηκε μέσω των μέσων ενημέρωσης.

Το τι διακυβεύεται μετά την αυριανή επιλογή του λαού και αν ανοίξει ο ασκός του του Αιόλου, αυτό θα το κρίνει η ιστορία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το συγκεκριμένο δίλημμα να διχάσει, να διαλύσει και να δημιουργήσει μίσος και έχθρα μεταξύ του πληθυσμού.

Το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες απίστευτης πόλωσης εκατέρωθεν, που οδήγησε σε ακραίες καταστάσεις, όπως η ομολογουμένως τεράστια απόκλιση των μέσων ενημέρωσης από αυτό που ονομάζεται (αλλά έχει “ξηλωθεί” τα τελευταία χρόνια) δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά και η προσπάθεια από την απέναντι πλευρά, να δημιουργηθεί ένα κλίμα μίξης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή πορεία αλλά και στη ρήξη με τους εταίρους, όπως αυτή εκφράζεται μέσω αρκετών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

newego_LARGE_t_1101_54456052Αυτό όμως που είναι το απόλυτα σοβαρό αλλά και το πλέον σημαντικό, είναι πως αύριο ΑΠΑΝΤΕΣ, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη που έχει δικαίωμα ψήφου, να προσέλθει στις κάλπες και να πει τη γνώμη του, μέσω της επιλογής που ο καθένας από μας θεωρεί καλύτερη. Εξυπακούεται πως κάθε άνθρωπος, κάθε ψηφοφόρος αντιμετωπίζει το αυριανό δίλημμα με τη δική του οπτική γωνία, είτε από το φόβο απώλειας των κεκτημένων (συντάξεις, επιδόματα κτλ), είτε πιο “κάθετα” όπως η σθεναρή αντίδραση στο ευρωπαϊκό “κατεστημένο” όπως το ονομάζουν.

Θα πρέπει όλοι να προσέλθουμε στα εκλογικά τμήματα, να δώσουμε στον εαυτό μας το δικαίωμα να γίνουμε ενεργά μέλη της επόμενης μέρας στη χώρα και να αφήσουμε (για μία Κυριακή βρε αδερφέ…) τις παραλίες και τις πισίνες καθώς αύριο (φαίνεται πως) είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα μας…

*ΥΓ : Για τους λάτρεις των selfie και των check in, περιμένουμε αύριο φωτό από το εσωτερικό του παραβάν και όχι από την ξαπλώστρα ή στο τάκα τάκα με τις ρακέτες (σε τέτοια περίπτωση να είστε προετοιμασμένοι για…κράξιμο από τους διαδικτυακούς φίλους σας!)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected