Κατηγορίες
Διάφορα

Τι είναι οι “σωρευτικές αναλήψεις” από τα ΑΤΜ και πως θα εφαρμοστούν

f9a656f82861fabae215d32a60b86cdf_LΣχέδια αποσυμφόρησης της ουράς στα ATM επεξεργάζεται η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το οικονομικό επιτελείο υπό την προϋπόθεση ότι μετά την ψήφιση των μέτρων, θα αρχίσει και πάλι να ρέει φρέσκο χρήμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σχέδιο να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα “σωρευτικών” αναλήψεων. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Ότι το κάθε φυσικό πρόσωπο, θα μπορεί να πηγαίνει είτε μια φορά την εβδομάδα στο ATM και να σηκώνει 420 ευρώ (60 ευρώ επί επτά ημέρες) είτε μια φορά τον μήνα και να παίρνει 1800 ευρώ (60 ευρώ επί 30 ημέρες). Αν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, θα εκτονωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα μπορούν να σηκώσουν τον μισθό ή τη σύνταξή τους.

Με άνοιγμα των θυρίδων και σωρευτική απόδοση του ημερήσιου 60ευρου από τα ΑΤΜ, θα ανοίξουν οι τράπεζες, το πιθανότερο την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου, αντί για αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, σε χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των τραπεζών με την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Λ. Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι τράπεζες μετά την παύση της τραπεζικής αργίας προκειμένου να τονωθεί τόσο η ρευστότητα στο σύστημα, όσο και η ψυχολογία των πολιτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να επιτραπεί το άνοιγμα των θυρίδων χωρίς κανένα περιορισμό (π.χ. σειράς προτεραιότητας ή συγκεκριμένα καταστήματα), καθώς επίσης να δοθεί η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected