Basket

Α2 Μπάσκετ – Αναδιάρθρωση η πιο ενδεδειγμένη λύση!

145987xlargeΗ πρόσφατη απόφαση του ΑΣΕΑΔ η οποία δικαιώνει πανηγυρικά τον Φίλιππο Βέροιας και ζητά την επανάληψη της αναμέτρησης με τον Ηρακλή λόγω του ότι κακώς είχε τελεστεί την 24η αγωνιστική με κόσμο στις εξέδρες, έχει βάλει… δύσκολα στην ΕΟΚ.

Η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει μια πολύ κρίσιμη απόφαση, το συντομότερο δυνατό, με τις επιλογές της πλέον να είναι περιορισμένες.

Το να συναινέσει στην επανάληψη του αγώνα μοιάζει μάλλον με… ανέκδοτο αφού κάτι τέτοιο, τρεις μήνες μετά και με τις ομάδες να βρίσκονται σε διαδικασία αναδόμησης ενόψει της νέας σεζόν απλά δεν γίνεται. Να απορρίψει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και να μείνει η βαθμολογία ως έχει επίσης δεν στέκει νομικά, οπότε η ρεαλιστικότερη λύση μοιάζει να είναι μια νέα αναδιάρθρωση όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων και η διεξαγωγή αυτού της Α2 με 16 ομάδες (αντί για 14 που είναι τώρα). Πράγμα που σημαίνει ότι και ο Ηρακλής και ο Φίλιππος Βέροιας θα παραμείνουν στην Α2 και θα προστεθεί ο πρώτος επιλαχών από την Β΄ Εθνική (που είναι βάση περσινής βαθμολογίας ο Πανερυθραικός), προκειμένου να κλείσει η “δεκαεξάδα”. Ασφαλώς κάτι τέτοιο θα φέρει… ντόμινο προβιβασμών και στις υπόλοιπες Εθνικές κατηγορίες, στις οποίες προσφάτως είχε γίνει αναδιάρθρωση.

Το κακό για την ΕΟΚ είναι ότι ο χρόνος την πιέζει πλέον αφόρητα, καθώς η απόφαση του ΑΣΕΑΔ καθυστέρησε υπερβολικά μέχρι να εκδοθεί. Το ζητούμενο πλέον είναι να βρεθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή λύση για τις ομάδες αλλά και για το άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2, το οποίο ειδικά φέτος προμηνύεται άκρως συναρπαστικό…

basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected