Κατηγορίες
Διάφορα

Ξεκινά ο νέος θεσμός του Οικογενειακού Προγραμματισμού και η φροντίδα υγείας στην μητέρα και το παιδί

wicren1Μέτρα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό, σε εθνικό επίπεδο, του θεσμού του οικογενειακού προγραμματισμού και των υπηρεσιών παροχής φροντίδας υγείας στη μητέρα και το παιδί, προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα εκδόθηκε η απόφαση από το Υπουργείο Υγείας για την οργάνωση, την λειτουργία αλλά και ενιαίος καθορισμός διαδικασιών για την ανάπτυξη του Πιλοτικού Δικτύου Μονάδων ή Υπηρεσιών Οικογενειακού Προγραμματισμού και Μονάδων Φροντίδας Μητέρας-Παιδιού.

Στο πιλοτικό δίκτυο συμμετέχουν ανά Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας, Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και Μονάδες Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ., με κατάταξη σε τρείς τύπους : (Α) Μονάδες Υγείας που έχουν αναπτύξει προγράμματα και υπηρεσίες, (Β) Μονάδες Υγείας που αναπτύσσουν δραστηριότητες και ενέργειες άτυπου χαρακτήρα και (Γ) Μονάδες Φροντίδας Μητέρας – Παιδιού.

Στόχος των παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουν είναι έως 30 Σεπτεμβρίου 2016 είναι η ενιαία εφαρμογή διαδικασιών και ρυθμίσεων από όλες τις Μονάδες Υγείας του Ε.Σ.Υ. και του Π.Ε.Δ.Υ. (του πιλοτικού δικτύου) με παράλληλη προώθηση ενεργειών για ανάπτυξη αντίστοιχων δομών (τμημάτων –  υπηρεσιών –προγραμμάτων σύμφωνα με τον σχεδιασμό) σε όλες τις Δ.Υ.Π.Ε. της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγκρότησης του εν λόγω Πιλοτικού Δικτύου (ΠΔ), στο οποίο συμμετέχουν τριάντα πέντε (35) φορείς ανά Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας, Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και Μονάδες Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ., με κατάταξη σε τρεις τύπους : (Α) Μονάδες Υγείας που έχουν αναπτύξει προγράμματα και υπηρεσίες, είκοσι ένα (21) φορείς, (Β) Μονάδες Υγείας που αναπτύσσουν δραστηριότητες και ενέργειες άτυπου χαρακτήρα επτά (7) φορείς και (Γ) Μονάδες Φροντίδας Μητέρας – Παιδιού, επτά (7) φορείς.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected