Κατηγορίες
Football League - Γ Εθνική / Τοπικά

Νίκη Βόλου – Απόλλων Σμύρνης (1-2) Κρατά την εμφάνιση η ομάδα του Μπίλη

d132855d4cf2f9c2ba7c6defa417a190_LΚαλή παρουσία είχε η Νίκη Βόλου και στο δεύτερο φιλικό της στο Παντελής Μαγουλάς.

Οι κυανόλευκοι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης της Football League, ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω και ικανοποίησαν τεχνικό τιμ και φιλάθλους. Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος οι κυανόλευκοι έδειξαν πολλά θετικά στοιχεία, ενώ στην αγωνιστική άνοδο του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο, οι κυανόλευκοι έδειξαν κάποιες αμυντικές αδυναμίες, που ήταν φυσιολογικές αφού τις δύο ομάδες τις χωρίζει μία κατηγορία. Η Βολιώτικη ομάδα προηγήθηκε στο 25’ με τον Κρεβατά, αλλά η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έκανε την ανατροπή νωρίς στο δεύτερο μέρος, με τους Κρητικό και Παρπέιξ σκόρερ και με το τελικό 2-1 να κρίνεται δίκαιο.

Με την ίδια ενδεκάδα

Ο Λεωνίδας Μπίλης παρέταξε την ίδια αρχική ενδεκάδα με το φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας, δοκιμάζοντας όμως σχήμα με επιθετική τριπλέτα, τον Κανελλόπουλο αριστερά και τον Ταουσιάνη στον άξονα. Ο Σταυράκης υπερασπίστηκε την εστία, ο Κεμάλι κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Παπαδόπουλος το αριστερό και οι Κανταρτζής και Ναουμίδης αποτέλεσαν τους στόπερ. Οι Μέτσε, Ευθυμίου και Ταουσιάνης αγωνίστηκαν στην ίδια ευθεία στο κέντρο με τον τελευταίο να έχει ρόλο δημιουργού. Στη δεξιά πλευρά της επίθεσης ήταν ο Αζίζ, αριστερό ο Κανελλόπουλος και ο Κρεββατάς στην κορυφή. Ωστόσο ο Λεωνίδας Μπίλης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού άλλαξε αρκετές φορές τη διάταξη της ομάδας του.

«Χτύπησε» ο Κρεβατάς

Η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 10’ από τον Απόλλωνα και από τα πόδια του Χρήστου Τζιώρα που πλάσαρε για να βάλει την κόντρα ο Ναουμίδης και να μπλοκάρει ο Σταυράκης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βάντερσον έκανε το σουτ για να περάσει η μπάλα πάνω από την εστία της Νίκης. Η Νίκη δεν απείλησε στα πρώτα 20 λεπτά, αλλά κατάφερνε παράλληλα να στέκεται καλά στο ματς και να μη δίνει χώρο στους παίκτες του Απόλλωνα. Στο 25’ στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία, ο Κρεββατάς με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ταϊρη και έκανε το 1-0 για τους κυανόλευκους! Πριν καλά, καλά οι φιλοξενούμενοι συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται πίσω στο σκορ, ο Κανελλόπουλος «χόρεψε» τον Δεληζήση, αλλά τελικά στο πλασέ που επιχείρησε ο Ταϊρης δήλωσε «παρών».

Στο 28’ σουτ του Παρπέιξ έφυγε άουτ για την ομάδα του Απόλλωνα.  Ο ίδιος παίκτης είχε δύο καλές εκτελέσεις φάουλ στο 35’ και στο 40’. Στην πρώτη μάλιστα χρειάστηκε να επέμβει ο Σταυράκης και να στείλει κόρνερ.

Στο 42’ πλασέ του Καρατάσιου στην κίνηση έπειτα από κόρνερ του Ταουσιάνη έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ταϊρη.

Νωρίς η ανατροπή για τον Απόλλωνα  

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Κρητικό που έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Βάντερσον. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη παρατάχθηκε με αλλαγές, ενώ ο Λεωνίδας Μπίλης αποφάσισε να συνεχίσει με τους ίδιους έντεκα που τελείωσαν το πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μονόλογος, με τον Βάντερσον να φαίνεται πως έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση. Ο ίδιος παίκτης ήταν που έβγαλε την ασίστ στο σκόρερ του πρώτου γκολ και στο 50’ για τον Ψιάνο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Σταυράκης. Ο τερματοφύλακας της Νίκης είπε «όχι» και σε πλασέ του Μίλιεβιτς.

Τελικά η Νίκη δεν γλίτωσε το δεύτερο γκολ αφού στο 57’ ο Παρπέιξ με ένα εντυπωσιακό γκολ κι ένα σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σταυράκη, έκανε το 2-1 και την ανατροπή. Στο 62’ μάλιστα ο Σταυράκης αναγκάστηκε σε δύσκολη επέμβαση προκειμένου να αποσοβήσει το τρίτο τέρμα, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γάλλου.

Η Νίκη επιθετικά δεν μπορούσε να γίνει δημιουργική στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες της έδιναν μάχες και ήταν ιδιαίτερα κινητικοί, ωστόσο δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα στην περιοχή του Αποστολίδη και να απειλήσουν. Αντίθετα ο Τζιώρας αστόχησε εξ’ επαφής στο 75’ για να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του.

Συνθέσεις

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Σταυράκης, Κεμάλι, Παπαδόπουλος (84’ Γιουβανέλης), Κανταρτζής (76’ Γεωργιάδης), Ναουμίδης, Ευθυμίου (29’ Καρατάσιος), Μέτσε (62’ Πασκούλεφ), Αζίζ (52’ Μπαλαράμπε), Ταουσιάνης (84’ Γκίκας), Κανελλόπουλος (76’ Κόλα), Κρεββατάς (65’ Αποστολίδης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: Ταϊρης (46’ Αποστολίδης), Ψιάνος (89’ Κυριαζόπουλος), Γκόλιας (46’ Βαλεριάνος), Κύργιας (46’ Γκότοβος), Δεληζήσης, Φατιόν (46’ Πάνος, 59’ Λαγός), Παρπέιξ (73’ Καλλέργης), Φαρινόλα (46’ Μίλιεβιτς), Βάντερσον (73’ Συμελίδης), Κρητικός, Τζιώρας (78’ Φουκαράς)

magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected