Super League 1

ΑΕΚ – Μεγάλη εμφάνιση και παρά λίγο “διπλό” στην Ιταλία! (vid)

61d41595bcac61beacfd399d777ace2e_83823Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε το βράδυ της Κυριακής (17/8) τα φιλικά προετοιμασίας η ΑΕΚ, που έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά από αυτή κόντρα στη Σεβίλλη.

Η Ένωση αναδείχθηκε στην Ανκόνα ισόπαλη 0-0 με την Ίντερ, αναγκάζοντας μάλιστα μερίδα των Ιταλών να αποδοκιμάσουν τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Δείγμα της επιτυχημένης πρόβας τζενεράλε για τους «κιτρινόμαυρους», που έδειξαν έτοιμοι για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.

Με υψηλού βαθμού συνοχή και εξαιρετική τακτική προσέγγιση, το συγκρότημα του Τραϊανού Δέλλα έδειξε μεγάλη συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα και περιόρισε τους «νερατζούρι», που απείλησαν ουσιαστικά μόνο στα τελευταία λεπτά και όταν ο Έλληνας τεχνικός είχε αλλάξει όλη την 11άδα.

Εκεί όμως «μίλησε» ο Ανέστης, που με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν και ανεβάζει τον συναγωνισμό με τον Μπαρόχα. Επιθετικά ωστόσο η ΑΕΚ, που είχε πάντως μεγάλη ευκαιρία με τον Γροντή στο φινάλε, ήταν ακίνδυνη και δεν έβγαλε συνεργασίες, αλλά και ευκαιρίες. Όσο για τον κορυφαίο της, ο Γιόχανσον κερδίζει άνετα τον τίτλο του MVP.

Άψογη αμυντικά, ακίνδυνη επιθετικά

Τα σφυρίγματα των Ιταλών φιλάθλων, που ακούστηκαν δειλά δειλά με τη λήξη του α’ μέρους, καταδεικνύουν και την εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Η ΑΕΚ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Ίντερ, που μόνο έτοιμη για τη σέντρα της Σέριε Α’ δεν έδειξε. Οι παίκτες του Δέλλα ήταν καλά οργανωμένοι, πρέσαραν συνεχώς στα ¾ του γηπέδου και με τα πολλά τρεξίματα της τριάδας Γιόχανσον, Σιμόες και Ανάκογλου δεν επέτρεψαν το κάθετο παιχνίδι προς την περιοχή τους. Οι Ιταλοί προσπαθούσαν από τα πλάγια, αλλά οι σέντρες τους ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμες από Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο. Είναι ενδεικτικό πως ο Μπαρόχα χρειάστηκε να επέμβει μόλις μία φορά, όταν απόκρουσε δύσκολα σκαστό σουτ του Ικάρντι στο 31’.

Στα θετικά και το ελπιδοφόρο ντεμπούτο του Ντίντακ. Ο Ισπανός μπακ ήταν πολύ σοβαρός και αντεπεξήλθε εύκολα, δείχνοντας να δένει γρήγορα με τους υπόλοιπους αμυντικούς. Το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν δημιουργικό, κόντρα βέβαια σε μία υψηλού επιπέδου αμυντική διάταξη. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν καλή κυκλοφορία, έφτασαν αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τελική πάσα δεν κατάφεραν να βγάλουν και μοιραία δεν ανησύχησαν σε καμία περίπτωση των Χαντάνοβιτς. Ένα άστοχο σουτ του κινητικού Μπαρμπόσα στο 41’ ήταν η καλύτερη φάση τους. Ο Δέλλας επέλεξε να μην παίξει με καθαρό 9άρι, οι Αραβίδης και Βάργκας εναλλάσσονταν στην κορυφή δίχως όμως αποτέλεσμα και ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ένωσης ήταν ο Γκάλο με τα ανεβάσματά του από δεξιά.

«Σωτήριος» Ανέστης, άγγιξε τη νίκη με Γροντή

Η Ίντερ προσπάθησε να προσθέσει μεγαλύτερη ταχύτητα στο παιχνίδι της στο β’ ημίχρονο (τα κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις), αλλά η ΑΕΚ συνέχισε να είναι πειθαρχημένη και συνεπής στα αμυντικά της καθήκοντα. Ακόμα και μετά τις πολλές αλλαγές του Δέλλα, που έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του, δεν επηρεάστηκε και συνέχισε να αγωνίζεται στο ίδιο μοτίβο. Σημείο αναφοράς της ήταν πάλι ο Γιόχανσον, ο οποίος κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και έκανε τα πάντα στο χορτάρι. Το αποτέλεσμα της καλής προσπάθειας των «κιτρινόμαυρων» ήταν να αναχαιτίσουν κάθε επιθετική ενέργεια των Ιταλών, που δεν πάτησαν σχεδόν καθόλου περιοχή. Απειλητικός γινόταν μόνο ο Γιόβετιτς, αλλά τα μακρινά του σουτ δεν βρήκαν στόχο.

Ούτε όμως και η ΑΕΚ μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει και το γεγονός αυτό ήταν το μελανό της σημείο. Η είσοδος των Τζιμπούρ-Κρισάντους δεν βοήθησαν, ενώ περιορίστηκαν ιδιαίτερα και τα ανεβάσματα του Γκάλο. Βέβαια δεν ήταν εύκολο να βρουν ρυθμό οι «κιτρινόμαυροι», αφού σταδιακά ο Δέλλας άλλαξε όλη την 11άδα. Γεγονός που επηρέασε την αμυντική προσήλωση στα τελευταία λεπτά και οι Ιταλοί, επιτέλους γι’ αυτούς, απείλησαν. Ο Ανέστης όμως φώναξε βροντερό παρών και πραγματοποίησε τρεις σωτήριες επεμβάσεις σε σουτ των Κοντογκμπιά (82’) και Μανάι (83’ και 89’). Η ΑΕΚ μάλιστα θα μπορούσε να φύγει νικήτρια από την Ανκόνα, αλλά το σουτ Γροντή στο 90’ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Κίτρινες: 42’ Μεδέλ, 78’ Μιράντα

ΙΝΤΕΡ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ’ Αμπρόζιο (76’ Μανάι), Μουρίγιο, Μιράντα, Ζουάν Ζέσους, Κοντογκμπιά, Γκνουκουρί, Μεδέλ (76’ Ναγκατόμο), Μπρόζοβιτς, Γιόβετιτς, Ικάρντι (55’ Παλάσιο).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα (63’ Ανέστης), Γκάλο (76’ Γροντής), Τζανετόπουλος (55’ Άρθο), Λαμπρόπουλος (83’ Σβάρνας), Ντίντακ (46’ Σοϊλέδης), Γιόχανσον (76’ Ζόριτς), Σιμόες (76’ Φαγιέ), Ανάκογλου (55’ Κρισάντους), Βάργκας (46’ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα (69’ Βασιλαντωνόπουλος), Αραβίδης (55’ Τζιμπούρ).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected