Διάφορα

Πως επωφελούνται επιχειρήσεις από τις επιδοτήσεις του προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020

4cba29b1b3fcceae2dbd1d9cfeeb33e1_LΜια θέση στον …ορίζοντα μπορούν να διεκδικήσουν στο επόμενο διάστημα οι Έλληνες ερευνητές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από τις προκηρύξεις που ήδη “τρέχουν” στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020.

Στόχος του προγράμματος, που την επόμενη επταετία θα ρίξει στην αγορά χρηματοδοτήσεις ύψους 80 δισ. ευρώ για την έρευνα και την καινοτομία, χωρίς να συνυπολογίζονται τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα κινητοποιηθούν, είναι να βγάλει έξω από τα ερευνητικά εργαστήρια, τις ιδέες εκείνες, που θα μπορούσαν να απαντήσουν σε κοινωνικές προκλήσεις αλλά και να αξιοποιηθούν εμπορικά, ως ανακαλύψεις με διεθνή αντίκτυπο και ως παγκόσμιες πρωτιές. Τι ακριβώς όμως ψάχνει η Κομισιόν;

Χρήσιμες συμβουλές για τη διαδικασία κατάθεσης προτάσεων στον ΟΡΙΖΟΝΤΑ 2020, έδωσε ο Ηρακλής Αγιοβλασίτης, στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), μέλος του Enterprise Network Hellas, σε συνεργασία με το ΑΠΘ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Με βάση την παρουσίαση του κ. Αγιοβλασίτη, το ΑΠΕ-ΜΠΕ παραθέτει παρακάτω έναν χρήσιμο “μπούσουλα” για τις προκηρύξεις του προγράμματος, υπό τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται τα εθνικά σημεία επαφής του προγράμματος, όπως το ΕΚΤ, προκειμένου να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Πώς μπορώ να μάθω τι ακριβώς ψάχνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected