Διάφορα

Φόρος εισοδήματος – Τι θα γίνει με αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν

4b8c909b317aa4139b0a9b54c148b6d5_LΣε 12 δόσεις μπορούν να πληρώσουν φέτος τον φόρο τους  όσοι έκαναν την φορολογική τους δήλωσή και το εκκαθαριστικό τους είναι χρεωστικό με ποσό που αδυνατούν να εξοφλήσουν στις προβλεπόμενες δόσεις.

Δεν ήταν λίγοι οι φορολογούμενοι που βλέποντας το εκκαθαριστικό τους πανικοβλήθηκαν γιατί δεν μπορούν να δώσουν τις δόσεις.

Αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς την εφορίας δίνεται η ευκαιρία – υπό προϋποθέσεις να ρυθμιστεί το σύνολο της οφειλής σε 12 δόσεις.Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gr) ή με έγγραφη αίτηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Αυτό που χρειάζεται είναι ο φορολογούμενος να αποδείξει την αδυναμία έγκαιρης καταβολής του φόρου με τις προβλεπόμενες δόσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που θα ρυθμιστεί επιβαρύνονται με ετήσιο ποσοστό προσαυξήσεων 8,5%, ακόμη κι αν είναι μη ληξιπρόθεσμες.

Παράλληλα με έξωση από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και η μείωση του αριθμού των δόσεων κινδυνεύουν οι φορολογούμενοι που δεν θα πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια μετά τις αλλαγές που φέρνει το νέο μνημόνιο.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected