Κατηγορίες
Διάφορα

Άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και καινοτομία οι κερδισμένοι του νέου ΕΣΠΑ

7f5f16970b73b91abe193d4a1d67319d_LΜε ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, ρίχνοντας “ζεστό χρήμα” στην αγορά, ήτοι 4,5 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2015 μέσω ΕΣΠΑ

Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης ενεργοποιούν όλους τους μηχανισμούς, με κύριο στόχο να ενισχυθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Άλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός έχει θέσει ως προαπαιτούμενο της επιτυχημένης εφαρμογής τού προγράμματος, την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2016. Τα κονδύλια αυτά αφορούν το “κλείσιμο” των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-13 και την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου, προσφέροντας στην οικονομία πολύτιμη ώθηση για να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά και ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Συνολικά, οι δράσεις από τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ αναμένεται να αφορούν: ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, ερευνητές, καινοτόμες επιχειρήσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που ασχολούνται με δράσεις που προστατεύουν το περιβάλλον, τουριστικές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ και μια σειρά άλλων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected