Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – “Αφηνίασε” ο Σάντσες και πήρε αμπάριζα τη Μάντσεστερ! (vid)

491275798Η Άρσεναλ έβγαλε όλο τον θυμό της ήττας από τον Ολυμπιακό πάνω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία ισοπέδωσε από το πρώτο εικοσάλεπτο (3-0).

Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια από εκείνο το εφιαλτικό βράδυ, ίσως το χειρότερο στην προπονητική ζωή του Αρσέν Βενγκέρ. Το «θέατρο των ονείρων» αποδείχθηκε θέατρο των… εφιαλτών για την Άρσεναλ που είχε διαλυθεί με 8-2 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν είχε δείξει τον παραμικρό οίκτο / έλεος στους Λονδρέζους. Όταν ο Αλέξις Σάντσες έκανε το 3-0 στο 19ο λεπτό, το μυαλό όλων πήγε σε εκείνο το ματς, όμως ο συναγερμός αποδείχθηκε άκυρος. Τα «κανόνια» της Άρσεναλ σταμάτησαν εκεί και δεν πήραν το αίμα τους πίσω για εκείνη την συντριβή, αν και με το εμφατικό 3-0 πλησίασαν την κορυφή στους δύο πόντους.

Φαίνεται πως οι Λονδρέζοι έφαγαν χοντρό… χέρι από τον Αρσέν Βενγκέρ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ο αφιονισμένος τρόπος με τον οποίο μπήκαν στο ματς. Οι «κανονιέρηδες» έπιασαν από τον λαιμό τους παίκτες του Φαν Χάαλ και δεν τους άφηναν να ανασάνουν. Ένα υπέροχο τακουνάκι του Αλέξις Σάντσες (6’) άνοιξε από νωρίς τον χορό των γκολ, ενώ στην επόμενη φάση ο Μεσούτ Οζίλ άφησε… όρθιο τον Ντε Χέα, κάνοντας από πολύ νωρίς (7’) το 2-0! Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα είχαν κυριολεκτικά χαμένα και πριν βγει το εικοσάλεπτο είχαν δεχθεί και το τρίτο. Ο Αλέξις Σάντσες ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη προσωπική εβδομάδα (6 γκολ σε 3 ματς) με ένα εκπληκτικό γκολ (19’,3-0) και το Emirates σηκώθηκε στο πόδι.

Σταδιακά όμως οι Λονδρέζοι άφησαν το πόδι από το γκάζι. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κατοχή και μέτρα στο γήπεδο, αλλά ήταν φλύαροι κι ακίνδυνοι. Αν το πλασέ του Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν ήταν λίγο πιο εύστοχο στις καθυστερήσεις (δοκάρι), τότε το σκορ θα είχε ανάβει κι άλλο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών για ένα τέτοιο ντέρμπι και ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμη να επιστρέψει στο ένδοξο παρελθόν…

δείτε το βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected