Basket

Μπάσκετ – Διακοπή σε ματς ερασιτεχνικού πρωταθλήματου λόγω…τζόγου!

diaitites-basket-604x345Ο τζόγος, το στοίχημα και όλες οι εκφάνσεις αυτού τα τελευταία χρόνια έχουν «ποτίσει» τον επαγγελματικό αθλητισμό ανά τον κόσμο. Οι ιστορίες, τα παραδείγματα και ο τρόπος που μπορεί ο καθένας να ποντάρει σε οτιδήποτε θέλει γνωστές.

Στη δική μας περίπτωση, ο στοιχηματισμός ξεπέρασε τα στενά όρια του επαγγελματικού αθλητισμού και έκανε την εμφάνισή του σε παιχνίδι της Β’ κατηγορίας στην ΕΚΑΣΘ. Ναι, καλά ακούσατε.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έγινε στον αγώνα που διεξήχθη χθες το βράδυ στην Καλαμαριά, ανάμεσα στην ΑΕΝ Κρήνης και την Αναγέννηση Φαλήρου. Εκεί κατά την διάρκεια του αγώνα, οι άνθρωποι των ομάδων, αλλά και οι λιγοστοί θεατές που παρακολουθούσαν το παιχνίδι ενημερώθηκαν πως μπορούν να ποντάρουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού αυτό βρίσκονταν σε τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες στοιχημάτων, με αρκετούς παίκτες ανά τον κόσμο να έχουν ποντάρει χρήματα πάνω στον συγκεκριμένο – ασήμαντο – για πολλούς αγώνα.

Μάλιστα, στο γήπεδο βρίσκονταν και άτομο μίας εκ των εταιρειών που είχαν τον αγώνα στη λίστα τους, που ενημέρωνε live το σκορ, αλλά και όσα στοιχεία του αγώνα, είχε την δυνατότητα να ενημερώσει την ώρα που διεξάγονταν αυτός.

Με το που έγινε γνωστό το συγκεκριμένο περιστατικό, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος, με παρέμβασή του, μέχρι να φτάσει στο γήπεδο ζήτησε από τους διαιτητές να διακόψουν το παιχνίδι.

Αμεσα βρέθηκε και ο ίδιος στο γήπεδο, όπου και μας περιέγραψε το τι ακολούθησε… «Πληροφορήθηκα από κάποιους ανθρώπους πως στο γήπεδο που διεξάγονταν ο συγκεκριμένος αγώνας, υπήρχε άτομο συγκεκριμένης εταιρείας που ενημέρωνε για το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που το παιχνίδι ήταν στοιχηματικά διαθέσιμο. Αμέσως πήγα εκεί και ζήτησα από τους διαιτητές να διακόψουν το παιχνίδι και να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο άτομο από το γήπεδο», είπε και συνέχισε: «Ηταν το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να διαφυλάξουμε το άθλημα, στη «μάχη» με το στοίχημα».

Στη συνέχεια, ο κ. Λόρτος ανέφερε… «Το θετικό είναι πως αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα που είχαμε, σε αγώνες της ΕΚΑΣΘ. Ηδη έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το νομικό μας επιτελείο, αλλά και την ΕΟΚ για να βρούμε τους τρόπους να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Σίγουρα, είναι σημεία των καιρών, όμως θα πρέπει να προστατέψουμε τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό. Το πιο υγιές κομμάτι που μας έχει απομείνει».

Κλείνοντας, τα όσα ενδιαφέροντα, είπε ο κ. Λόρτος στο SDNA, έστειλε και το δικό του ηχηρό μήνυμα: «Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε τον χώρο με όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απλώσει τα χέρια του πάνω στο κομμάτι του ερασιτεχνικού μπάσκετ».

Για την ιστορία και μόνο ο αγώνας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά, έπειτα από αρκετή ώρα διακοπής και αφού πρώτα απομακρύνθηκε από το γήπεδο, το άτομο που έκανε την live ενημέρωση του αγώνα.

*sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected