Κατηγορίες
Basket

Φίλιππος Βέροιας- Συνέντευξη Δημήτρη Γκίμα σε ΣΕΠΚ

γκιμας1

Για τη συμμετοχή του Φίλιππου Βέροιας στο φετινό πρωτάθλημα της Α2: «Ο αγώνας κόντρα στον Ηρακλή και η νίκη είναι δικαίωση για μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να επιβιώσει η ομάδα, καθώς βρέθηκε ξεκρέμαστη διοικητικά μετά την αποχώρηση του προέδρου, Γιώργου Τραπεζανλίδη. Ευτυχώς, ο Ηλίας Λαζός πήρε την απόφαση να συνεχίσει την προσπάθεια με στόχο να βρεθούν τα απαιτούμενα ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμη φέτος η χρονιά. Με πολλούς κόπους και με τη βοήθεια όλων μας το κατάφερε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές οικονομικό πλαίσιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή το φετινό μπάτζετ είναι καλυμμένο κατά 90%. Το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε κόντρα στον Ηρακλή και η νίκη αποτελούν δικαίωση όλων αυτών των κόπων».

Για το ρόστερ της ομάδας και τους στόχους που υπάρχουν: «Το ρόστερ μας είναι ελλιπές, καθώς αποτελείται από έξι Άνδρες κι έξι Έφηβους. Έχουμε μια πολύ καλή προσθήκη του Ότοβιτς, ο οποίος πιστεύω ότι θα είναι από τους σταρ της Α2 κι αναζητούμε ακόμα έναν παίκτη ρακέτας. Κάναμε πολύ μικρή προετοιμασία μόλις τριών εβδομάδων και υπάρχουν πολλές δυσκολίες σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, όμως, το γεγονός ότι έχουμε μικρό ρόστερ κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία να βρουν οι παίκτες τους ρόλους τους. Είναι πιο δύσκολο όταν έχει δώδεκα παίκτες κι αλλιώς όταν έχεις μικρό ρόστερ. Όπως βλέπω ευτυχίσαμε και φέτος να έχουμε πολύ καλά παιδιά και χαρακτήρες, που είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς. Από εκεί και πέρα, τα κριτήρια που είχαμε ήταν ότι θέλαμε νεαρά και φιλόδοξα παιδιά, ώστε να βρουν μέσα από την ομάδα ένα σκαλοπάτι για να προχωρήσουν ψηλότερα. Με αυτό τον τρόπο κινηθήκαμε και θα κινηθούμε στο μέλλον, ελπίζοντας ότι μπορούμε κερδίσουμε την παραμονή μας στην Α2, η οποία θα ισούται με την κατάκτηση της Ευρωλίγκα για εμάς».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α2: «Αυτή η Α2, όπως την έβλεπα να σχηματίζεται, είναι σαν όνειρο. Εμείς κερδίσαμε την παραμονή μας αργά μέσω του ΑΣΕΑΔ κι όταν τελικά δικαιωθήκαμε έβλεπα την κατηγορία κι ήταν σαν ένα όνειρο να εκπληρώνεται γιατί ήθελα να μπορέσω να βρίσκομαι μία χρονιά σε τέτοια κατηγορία. Νομίζω θα πρέπει να πάμε δέκα χρόνια πίσω για να δούμε στην Α2 τέτοιο επίπεδο παικτών και τόσες πολλές φιλόδοξες ομάδες. Υπάρχουν 7-8 ομάδες που θέλουν να ανέβουν και οι υπόλοιπες αποτελούμε άλλο γκρουπ που θα παλέψει να παραμείνει σε αυτό το σκαλοπάτι. Νομίζω θα ζήσουμε την δυσκολότερη και ανταγωνιστικότερη Α2 των τελευταίων ετών».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected