Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Το Δεύτερο διπλό για Πανιώνιο στο Αγρίνιο, η βραδιά Πέλκα στην Τούμπα και το σερί που “χτίζει” η ΑΕΚ!

pannasΓια δεύτερη φορά φέτος, μετά το 1-5 της 6ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος πέρασε από το Αγρίνιο, καθώς επικράτησε με 1-2 του Παναιτωλικού για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Θα μπορούσε να τη δηλώσει για… έδρα του- και, μάλλον θα είχε μια λογική αυτή η κίνηση: ο Πανιώνιος- έναν περίπου μήνα μετά το «εκκωφαντικό» 1-5 επί του Παναιτωλικού για το πρωτάθλημα- επικράτησε εκ νέου με 1-2 της ομάδας του Αγρινίου και έφερε ήδη το ένα πόδι της στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, καθώς μόλις στο 10ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ πήρε την μπάλα από το γύρισμα του Βιγιάλμπα και την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-1.

Ο Παναιτωλικός θέλησε ν’ αντιδράσει, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και πήρε μέτρα στο γήπεδο, στο 26΄ Μαρκόφσκι και Βιγιαφάνες θέλησαν να φέρουν το ματς στα «ίσια», όμως η άμυνα των φιλοξενουμένων ύψωσε ανάστημα και, σα να μην έφτανε αυτό στον Γιάννη Ματζουράκη, ο Πανιώνιος έκανε και το 0-2 στο 31΄: ο Χαλκιαδάκης μετά από γύρισμα του Ανσαριφάρντ εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και δε δυσκολεύτηκε από κοντά να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα ηνία συνέχισαν να βρίσκονται στα…πόδια του Παναιτωλικού και κατάφερε ν’ αλλάξει, επιτέλους, αυτό το «πεισματικό» “0” που αναγραφόταν δίπλα στο όνομα των γηπεδούχων στο 74΄: ο Βιγιαφάνες έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα δεξιά, σέντραρε και η μπάλα στρώθηκε- μετά από μίνι περιπέτεια- στον Κάπελ και μείωσε σε 1-2.

Στα εναπομείναντα 20, περίπου (μαζί με τις καθυστερήσεις), λεπτά μέχρι τη λήξη του αγώνα οι γηπεδούχοι πίεζαν όλο και περισσότερο να φτάσουν στην ισοφάριση και να πάρουν, τουλάχιστον, τον έναν βαθμό, όμως οι παίκτες του Ουζουνίδη άντεξαν και πήραν αυτό το τρίποντο- μισή πρόκριση με το τελικό 1-2.

Η πολύ καλή φετινή πορεία του Πανιωνίου συνεχίζεται, λοιπόν, με «ιστορικούς» ρυθμούς…

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Καμαρά (17′ Μαρκόβσκι), Κουτρομάνος, Κούσας, Βιγιαφάνιες, Παπάζογλου, Μπεχαράνο (59′ Ρουσκουσέδα), Πάουλο, Ρομέρο (59′ Κάπελ), Μύγας, Ουάρντα.

Πανιώνιος: Διούδης, Ρισβάνης (83′ Οικονόμου), Μητρόπουλος, Βιγιάλμπα, Χαλκιαδάκης, Τασουλής, Ανσαριφάρντ (72′ Καραμάνος), Καθάριος (63′ Σιώπης), Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Μασούρας.

πηγή

1334768_0

Δύο μέρες μετά την ονομαστική του εορτή αλλά και τα γενέθλια του, ο Δημήτρης Πέλκας έλυσε το σταυρόλεξο που λεγόταν Πανθρακικός, με τον ΠΑΟΚ να κάνει αγγαρεία για 45 λεπτά και ανεβάζει στροφές στο δεύτερο ημίχρονο (2-0), χάρη στις αλλαγές του Τούντορ.

Ο θεσμός άρχισε να μοιάζει καταραμένος για τον ΠΑΟΚ. Για να βρει κανείς την τελευταία του νίκη στο κύπελλο έπρεπε να φτάσει… πρόπερσι και σε εκείνον τον επικό επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό. Έκτοτε, ο χαμένος τελικός στο «ΟΑΚΑ» με τον Παναθηναϊκό και μία σεζόν πέρυσι χωρίς νίκη σε όμιλο με Καλαμαριά, Γιάννενα, Κέρκυρα. Λίγο πριν ξυπνήσουν φαντάσματα από το παρελθόν, ο Δημήτρης Πέλκας «κέρασε» τόσο για την γιορτή, όσο και για τα γενέθλια του προ δύο ημερών. Ο ΠΑΟΚ έκανε αγγαρεία για ένα ημίχρονο, ο Τούντορ αναγκάστηκε να ρίξει μέσα τα βαρέα όπλα και ο μεταμορφωμένος Δικέφαλος που ανέβασε στροφές πήρε αυτό που άξιζε (2-0) με ένα προσωπικό γκολ του πιο ποιοτικού δημιουργικού του μέσου και ένα ακόμα του πρώτου φετινού του σκόρερ (Μακ).

περισσότερο ρεπορτάζ και βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

12188439_10207422956310657_1363946351_n

Με γκολ του Μακόλεϊ Κρισάντους, η ΑΕΚ πέρασε από την Ξάνθη (1-0), έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο.

Η ΑΕΚ πήγε στην Ξάνθη, γνωρίζοντας ότι αυτό το πρώτο της παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας, ήταν ικανό να της «φτιάξει» αρκετά τον δρόμο στον συγκεκριμένο θεσμό. Κι αυτό διότι εκτός από πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση, θα έπαιρνε και μεγάλο πλεονέκτημα για την πρώτη θέση του της στην διοργάνωση. Ως εκ τούτου, έδωσε μεγάλη σημασία στο παιχνίδι, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα (παρότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και τελικά κατάφερε να πάρει αυτή την πολύτιμη νίκη, που ήταν το μεγάλο ζητούμενο.

Και το πέτυχε περνώντας… «αέρα» από τα Πηγάδια, όχι από την σκοπιά της εύκολης αποστολής, αλλά σε ότι αφορά το πάθος και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της. Με τον Μακόλει Κρισάντους να βάζει μπροστά στο σκορ την Ένωση στο 51′ και την ΑΕΚ να καταφέρνει να διαχειριστεί αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος, παρόλο που είδε τους ποδοσφαιριστές της να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες να τελειώσουν τα πάντα νωρίτερα, αλλά και τους παίκτες της Ξάνθης να έχουν σημαντικές στιγμές για να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση.

περισσότερο ρεπορτάζ και βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected