Γ Εθνική / Τοπικά

Νίκη Βόλου – Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0 (vid)

46e8f56e53badb86d667664509915bd9_LΜε απίθανο γκολ του Κώστα Κρεββατά, το δεύτερο συνεχόμενο σε ισάριθμα παιχνίδια, η Νίκη πήρε τους τρεις βαθμούς, απέναντι στον αξιόμαχο Εθνικό Φιλιππιάδας και απέκτησε καλή ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Ακολουθεί το παιχνίδι της Τετάρτης, με αντίπαλο τον Οπούντιο Μαρτίνου και, φυσικά, η έφεση της Δευτέρας, στα πλαίσια της ποινής που επιβλήθηκε στους κυανόλευκους για το παιχνίδι, με αντίπαλο τον Πιερικό στη Χάλκη.

Καλό πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, γκολ – ποίημα από τον Κρεββατά

Οι γηπεδούχοι, από την αρχή του παιχνιδιού, ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, είχαν την κατοχή και δημιουργούσαν τελικές προσπάθειες. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη ήρθε στο 8′, όταν ο Κρεββατάς κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, την εκτέλεση αυτού ανέλαβε ο Ιβανίδης, ο οποίος σημάδεψε την κλειστή γωνία του Μπαντή, με τον πορτιέρο του Εθνικού να απομακρύνει.

Κάποια καλά μακρινά σουτ από Ιβανίδη και Ελευθεριάδη πέρασαν άουτ, με μία ακόμα σημαντική στιγμή να έρχεται στο 31′. Η Νίκη αναπτύχθηκε όμορφα από αριστερά, με τον Κανελλόπουλο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, να κάνει την κάθετη μπαλιά στο Μπαλαράμπε, με τον Νιγηριανό μεσοεπιθετικό να καθυστερεί να τελειώσει τη φάση, με το πλασέ του να κοντράρει στο Μαλάτο και να απομακρύνεται, σε δεύτερη φάση από τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων.

Έξι λεπτά αργότερα, οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Λέτσου, πάνω στον Ελευθεριάδη, με το διαιτητή της αναμέτρησης να αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί. Στο 40′, όμως, η Νίκη κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Βελιτζέλου αναπτύχθηκαν από τα δεξιά, ο Κανελλόπουλος έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της περιοχής, με τον Κρεββατά να πιάνει το γυριστό σουτ, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα, για το 1-0.

Το πρώτο μέρος έληξε, με τους κυανόλευκους να προηγούνται σε κρίσιμο σημείο και να το κρατάνε εύκολα, μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με 10 ο Εθνικός, εύκολο απόγευμα για τη Νίκη

Στην αρχή της επανάληψης, ο προπονητής του Εθνικού, Μαγκάκης πραγματοποίησε δύο γρήγορες αλλαγές, ολοκληρώνοντάς τες αρκετά νωρίς, καθώς είχε ήδη προηγηθεί και μία αναγκαστική, στα μισά του πρώτου μέρους. Λίγα λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθόντας Σιδέρης τραυματίστηκε, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες και αριθμητικό μειονέκτημα.

Οι παίκτες της ομάδας της Φιλιππιάδας αρκέστηκαν στο να μείνουν κλεισμένοι στα καρέ τους, περιμένοντας τη Νίκη, που πραγματοποίησε συντήρηση δυνάμεων, κρατώντας επαγγελματικά το αποτέλεσμα, με σωστή κυκλοφορία και ασφαλείς μεταβιβάσεις.

Η μοναδική καλή φάση που σημειώνεται από πλευράς φιλοξενουμένων, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είναι ένα φάουλ στο 70′ από τα αριστερά που εκτέλεσε ο Χριστογιάννης, με τη μπάλα να σκάει μπροστά στο Σταυράκη και να απομακρύνεται δύσκολα από τον έμπειρο πορτιέρο.

Η Νίκη είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, είχε σωστές ενέργειες και μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπαλαράμπε στο 79′, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, δεν πλάσαρε σωστά, όμως, τον Μπαντή, με τη μπάλα να καταλήγει ψηλά.

Τελικό σκορ, 1-0, με τους κυανόλευκους να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Συνθέσεις

Νίκη Βόλου (Κ. Βελιτζέλος): Σταυράκης, Κοτίτσας (85’ Κεμάλι), Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Βέργος (68’ Κυπτίου), Μπαλαράμπε, Ελευθεριάδης (78’ Κόλα), Κρεββατάς, Κανελλόπουλος.

Εθνικός Φιλιππιάδας (Η. Μαγκάκης): Μπαντής, Χριστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Παπαβασιλείου (26’ Ανδρικόπουλος – 46’ Σιδέρης), Μαλάτος, Λέτσος, Κολιάκης, Τσακανίκας, Κόμνος, Γήτας, Λάππας (46’ Παπαρούνας).

*magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected