Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Μακεδονικός Πλατάνου – Ποντιακή Νεολαία Αράχου 2-2 παρ, 2-4

DSCN9827
Την ημίωρη παράταση χρειάστηκε η Ποντιακή Νεολαία Αράχου να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Μακεδονικού και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα προηγήθηκε 0-2 στο 66ο λεπτό χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Ευγένη Κίτσα, ωστόσο οι “πράσινοι” βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να φτάσουν στη ισοφάριση παρά το γεγονός πως από το 66′ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιάννη Αθανασιάδη.

Οι γηπεδούχοι εξέφρασαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του κ. Λαζάρου (για τον οποίο υπήρξαν διαμαρτυρίες και την Κυριακή στην αναμέτρηση με τον Άρη Παλαιοχωρίου που αγωνίστηκε ως βοηθός), κυρίως για την υπόδειξη του δεύτερου πέναλτι στο 66′, φάση που προκάλεσε και την αποβολή του Αθανασιάδη. Στον αγωνιστικό τομέα όμως, ο Μακεδονικός φανέρωσε αρκετά στοιχεία που προσδίδουν βελτίωση σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια και κόντρα σε έναν αντίπαλο από ανώτερη κατηγορία, έδειξαν χαρακτήρα και πυγμή.

Το γρήγορο τέρμα των φιλοξενούμενων άλλαξε από νωρίς τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Μόλις στο 4′, η Ποντιακή Νεολαία πήρε το προβάδισμα με “δράστη” τον Ευγένη Κίτσα από τα 11 βήματα και συνέχισε το ίδιο επιθετικά με στόχο να “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση.

Το ημίχρονο όμως ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο τέρμα, με τους γηπεδούχους να μένουν στο παιχνίδι, κρατώντας σθεναρά το ρευστό 0-1. Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την κατοχή και κατάφεραν να πάρουν σημαντικό προβάδισμα στο 66′ και πάλι από τα 11 βήματα.

Οι διαμαρτυρίες που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα την αποβολή του Γιάννη Αθανασιάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και εκεί φάνηκε πως το παιχνίδι κρίθηκε για τα καλά.

Όμως στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να θεωρήσεις τίποτα δεδομένο και ο Μακεδονικός το απέδειξε σε μεγάλο βαθμό. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, πίεσε την αντίπαλη άμυνα και κατάφερε να μειώσει στο 80ο λεπτό με τον Ηλία Αθανασιάδη. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους “μπαουγκράνα” και πάλι ο ίδιος ποδοσφαιριστής, που βοηθά σημαντικά με την ποιότητα του, έφερε το ματς στα ίσια στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η αναπάντεχη αυτή εξέλιξη οδήγησε το ματς στις καθυστερήσεις, όπου φάνηκε σε μεγάλο βαθμό η εμπειρία ενώ επηρέασε σημαντικά και η κούραση από πλευράς γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 9ο λεπτό της παράτασης με κεφαλιά του Κώστα Πιπιλιάρη και στο 112′ διαμόρφωσε το τελικό 2-4 με σκόρερ τον Νίκο Αραπέλη, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Ποντιακής Νεολαίας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Λαζάρου, με βοηθούς τους κ.κ. Χριστοδούλου και Πίτο.

Συνθέσεις

Μακεδονικός Πλατάνου : Σαπουνόπουλος, Τσουλάκης, Μαυρίδης (92′ Τσολακίδης), Αθανασιάδης Η., Πάλα, Αθανασιάδης Γ., Κίρτσογλου, Τσαλαμπάνας (85′ Γαλατσίδας), Ιτούδης (46′ Αποστόλου), Σωτηρίου, Καρδουλαμάς.

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Βρεττός, Νουσιόπουλος, Αραμπατζής (66′ Αραπέλης), Τζέπης, Κίτσας Λ., Σκούρα, Πιπιλιάρης, Αποστολόπουλος (57′ Καϊρακλίδης), Νικολόπουλος, Μουταφίδης (66′ Μερόκης), Τόζογλου

*ευχαριστούμε θερμά το alexandriamou.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected