Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Έτοιμος να…πετάξει έξω την Άρσεναλ!

olympiakos-20662Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει στην Κροατία με το γκολ του Ιντέγε και στο Φάληρο έψαχναν να ντουμπλάρουν τις νίκες απέναντι στους αντιπάλους τους, γεγονός που θα είχε διπλό αντίκτυπο στην φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια.

Από τη μια θα εξασφάλιζαν αυτομάτως το μίνιμουμ, δηλαδή την 3η θέση και το εισιτήριο για το Europa League, από την άλλη θα αποκτούσαν ισχυρό προβάδισμα για την 2η θέση και την πρόκριση στους “16” του Champions League.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ στο Φάληρο, με την Ντίναμο να πηγαίνει στην ανάπαυλα προηγούμενη στο σκορ με 1-0, μετά το τέρμα του Χότζιτς στο 21′.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Μποτία τραυματίστηκε, ο Φορτούνης έχασε πέναλτι και όλα έδειχναν ότι η γιορτή στο “Γ. Καραϊσκάκης” θα εξελιχθεί σε εφιάλτη.

Όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Τυφώνας από την Κολομβία χτύπησε αλύπητα τους Κροάτες! Ο Σίλβα έριξε στο ματς τον Πάρντο στο 64′ και… κρατηθείτε. Ο Κολομβιανός εξτρέμ ισοφάρισε στο 65′, πήρε την αποβολή του Πίβαριτς στο 79′ και σκόραρε μέσα σε αποθέωση για την ολική ανατροπή και το τελικό 2-1 στο 90′!

Πλέον, μετά τη νίκη της Μπάγερ με 5-1 επί της Άρσεναλ με 5-1, οι βαυαροί έχουν 9 βαθμούς μαζί με τον Ολυμπιακό, ενώ Άρσεναλ και Ντιναμό από 3.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (51′ λ.τ. Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (80′ Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64′ Πάρντο), Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε.

Ντίναμο (Μάμιτς): Εντουάρντο, Μάτσελ, Γκονσάλο, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Άντολιτς, Μασάντο, Ρογκ, Πιάτσα (80′ Σιγκάλι), Φερνάντες (88′ Μούσα), Χότζιτς (57′ λ.τ. Ενρίκες).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected