Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Όλες οι συγκινήσεις στο τέλος!

kalloni-xanthi-71115Χάρη σε ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μανούσου στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Καλλονή πήρε ένα “χρυσό” βαθμό απέναντι στην Ξάνθη (2-2).

Το 4-2-3-1 επέλεξαν τόσο ο Ράζβαν Λουτσέσκου, όσο και ο Θαλής Θεοδωρίδης για την αναμέτρηση της Μυτιλήνης που είχε χαρακτήρα τελικού για τους γηπεδούχους. Ωστόσο η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Σολτάνι μετά από εξαιρετική παράλληλη μπαλιά του Ζαραδούκα.

Στη συνέχεια η Καλλονή ανέβηκε, κέρδισε κάποια κόρνερ και έχασε και μια καλή ευκαιρία με τον Μπαργκάν στο 19ο λεπτό. Μετά τις χαμένες φάσεις των Σάμπα και Κλαντρούπσκι στο ημίωρο, τελικά ήρθε η ισοφάριση. Στο 38′ ο Γεωργίου έκανε τρομερή ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σέρβιρε ένα έτοιμο γκολ στον Μανούσο που από κοντά έγραψε το 1-1. Λίγο πριν το φινάλε μάλιστα του πρώτου μέρους, ο Λουτσέσκου αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυρίας από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο προπονητής της Καλλονής έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας τη νίκη και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρήσουν αρκετά. Στο 52′ οι νησιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ όμως ο Ούκα στάθηκε άτυχος στην κοντινή κεφαλιά που επιχείρησε. Εννιά λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς την εστία, όμως είδε τον Μπαξεβανίδη να απομακρύνει στη γραμμή.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το γκολ θα έρθει από τους γηπεδούχους, τελικά η Ξάνθη “πάγωσε” για δεύτερη φορά το γήπεδο. Σε μια ανύποπτη φάση που οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Ερέα κι εκείνος με σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Δαύκο για το 1-2. Όμως το ματς επιφύλασσε συγκινήσεις στο φινάλε. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Καλλονή κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπέρτου μέσα στην περιοχή και ο Μανούσος που ανέλαβε την εκτέλεση έγραψε το τελικό 2-2.

Συνθέσεις

ΑΕΛ Καλλονής : Δαύκου, Ούκα, Αναστασιάδης, Γιορέντε (89′ Μπουρούς), Κλαντρούμπσκι (46′ Καλτσάς), Κεϊτά, Μπαργκάν, Γεωργίου, Σαμπά, Μανούσος

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Σολτάνι (13′ Μπαξεβανίδης), Λουσέρο, Παπαστεριανός, Χερέα, Φλίσκας, Καπετάνος, Φαρκάς, Ζαραδούκας (60′ Γουάλας), Ντιμιτρόφ (71′ Νιέτο)

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected