Κατηγορίες
Διάφορα

Φωτίου : “Καμία καθυστέρηση στο επίδομα ενοικίου κανονικά η δόση στην κάρτα αλληλεγγύης”

391b0a40b41d30754f275edf8598f791_L«Σε καιρούς χαλεπούς μπορούμε να αντιστρέψουμε το φιλελεύθερο μοντέλο του ακραίου ανταγωνισμού», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, , μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Η κ. Φωτίου έκανε γνωστό ότι το επίδομα ενοικίου δεν θα καθυστερήσει να πιστωθεί αλλά επίσης και η κάρτα αλληλεγγύης παρά την καθυστέρηση που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα θα πιστωθεί κανονικά.

Η ίδια πρόσθεσε: «Είναι ανοησίες αυτά που γράφτηκαν -ότι θα αντιμετωπίσω την οικονομική κρίση με γεμιστά και μαρμελάδες- εγώ μίλησα συμβολικά». Στη συνέχεια, η κα Φωτίου ανέφερε: «Τα ίδια έγιναν και με Φίλη και Κατρούγκαλο… Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να μη μιλάμε απλά, γιατί αυτά διαστρεβλώνονται.
Οι βουλευτές καλώς ρωτούν και καλώς ασκούν κριτική – αλλά δεν ρώτησαν πρώτα το υπουργείο»…

Η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα κόκκινα δάνεια: «Για τους νεόπτωχους αστέγους, πιστεύω ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο, αναφορικά με τους πλειστηριασμούς των κόκκινων δανείων – αλλά και τις εξώσεις. Σε 30.000 νοικοκυριά δώσαμε επιδότηση ενοικίου- με το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο θα συνεχιστεί το 2016. Είναι κρατικοί πόροι -και δεν είναι μικρό πράγμα». Η ίδια ανέφερε: «Είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση του προγράμματος Στέγη και Επανένταξη, από το οποίο ωφελούνται 1.073 άστεγοι, ενώ παράλληλα υλοποιούνται και παράλληλες δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και πρόσβασης στην εργασία». Ειδικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός εξήγησε: «Μόλις γίνεται το συμβόλαιο ενοικίου αναρτάται στο TAXIS και πιστώνεται η επιδότηση με τρόπο αυτοματοποιημένο στον ιδιοκτήτη. Τα πιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδας».

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected