Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική – “Ποταμός” ο Λεωνίδας Μπίλης στο BlueStarFM!

Mpilis-Theodwrou-610x400Στον «BluestarFM 105,1» μίλησε ο τεχνικός της Καλαμάτας και πρώην προπονητής της Νίκης Βόλου, Λεωνίδας Μπίλης, απαντώντας στην κριτική του τεχνικού διευθυντή των «κυανόλευκων», σχετικά με τη δουλειά του το περασμένο διάστημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αρχικά ξεκίνησε, λέγοντας: «Νομίζω πως αυτή τη στιγμή, δεν είναι σωστό για τη Νίκη, όπως και για καμία ομάδα, να δημιουργούνται ίντριγκες και μεταθέσεις ευθυνών. Από την ημέρα που έφυγα, προτίμησα να μη βγω να μιλήσω δημόσια για τους λόγους της αποχώρησής μου, σεβόμενος τον σύλλογο. Εγώ, απλά, θέλω να πω πως μοναδικός κριτής της δουλειάς μου, είναι ο κόσμος της Νίκης. Όλοι ξέρουν στο Βόλο ποιος είναι ο Λεωνίδας ο Μπίλης και ποια είναι η δουλειά που έκανε στην ομάδα το καλοκαίρι.

Τολμώ να πω πως έχω πετύχει μία παγκόσμια πρωτοτυπία: Στα έξι παιχνίδια που έχω κάτσει ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της ομάδας, ένα στη Football League και πέντε στη Γ” Εθνική, είμαι αήττητος. Δε θέλω να πω πως όταν μία ομάδα κερδίζει ή χάνει, υπεύθυνος είναι μόνο ο προπονητής, αλλά σίγουρα έχει κι αυτός το μερίδιό του. Εγώ θα ήθελα να τονίσω πως κριτική για τη δουλειά μου δέχομαι μόνο από επαγγελματίες προπονητές. Από ανθρώπους του χώρου, που έχουν επιτυχίες κι έχουν δουλέψει χρόνια σε υψηλό επίπεδο, ο κ. Θεοδώρου δεν είναι τέτοιος».

Για τη δουλειά εκείνου και των συνεργατών του, γενικώς αλλά και στο θέμα της φυσικής κατάστασης: «Οι συνεργάτες μου κι εγώ καταφέραμε, στα πρώτα πέντε παιχνίδια, να έχουμε τη Νίκη στην πρώτη θέση. Μάλιστα, τρία παιχνίδια που κερδίσαμε, τα πήραμε στο τελευταίο τέταρτο, δείγμα της πολύ καλής φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Έμαθα πως ο κ. Αθανασιάδης παραιτήθηκε μετά από μένα, επειδή ορισμένες καταστάσεις μέσα στην ομάδα δεν του άρεσαν.

Όσα πραγματοποιήθηκαν στην προετοιμασία είναι καταγεγραμμένα σε τσιπάκια και βίντεο. Εκεί φαίνεται, αν η ομάδα έτρεχε και αν δούλευε πάνω στη φυσική κατάσταση. Να υπενθυμίσω πως εκείνη την εποχή είχε πραγματοποιηθεί κι εργομετρικός έλεγχος των ποδοσφαιριστών από τον κ. Γερουσόπουλο.
Ο άνθρωπος αυτός είπε τα καλύτερα για την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και μάλιστα απόρησε με το πώς είναι δυνατόν να βρέθηκαν τόσοι πολλοί ποδοσφαιριστές, με τόσο καλά αθλητικά προσόντα.

Όσον αφορά τους συνεργάτες μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Κοκκινάκη και τον κ. Αθανασιάδη. Είμαι περήφανος που είχα τον Κυριάκο βοηθό μου, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που το αίμα του μπορεί να είναι και μπλε, όχι κόκκινο. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος και πραγματικά με βοήθησε πολύ. Ο Νίκος είναι εκπληκτικό παιδί και καταπλητικός γυμναστής. Όταν έφυγε από την ομάδα, ήταν περιζήτητος από πολλές ομάδες της Μαγνησίας, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Αυτά τα δύο παιδιά, επειδή με στηρίξανε, διώχθηκαν από την ομάδα κακήν κακώς. Είναι τυχαίο»;

Για τους λόγους της παραίτησής του: «Με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, κ. Θεοδώρου, υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας. Κατά τη διάρκεια των φιλικών παιχνιδιών επιθυμούσε να κάθεται στον πάγκο και να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, σε ένα φιλικό με τον Οικονόμο, του είχα μιλήσει πολύ απότομα, μπροστά σε όλα τα μέλη της ομάδας και αμέσως μετά του ζήτησα συγνώμη.

Το κοουτσάρισμα είναι θέμα του προπονητή και των συνεργατών του, κανενός άλλου, αυτό είναι το πλάνο μου. Μετά από εκείνο το φιλικό, είχε πραγματοποιηθεί συμβούλιο κι είχε συζητηθεί το θέμα, με τον Θάνο να με χαρακτηρίζει αχάριστο. Εγώ τον σεβάστηκα και δε μίλησα.
Μετά το παιχνίδι με τον Πύρασο, την πρώτη αγωνιστική, είχα ενημερωθεί πως ο Θεοδώρου είχε μιλήσει με κάποιους προπονητές για την αντικατάστασή μου, δίχως να είχε τεθεί θέμα αποχώρησης!

Για αυτές τις συζητήσεις, είχα ενημερωθεί από τους ίδιους τους προπονητές, που μάλιστα χλεύαζαν την συγκεκριμένη κατάσταση και απορούσαν πώς είναι δυνατόν να αναζητείται προπονητής για μία ομάδα που κερδίζει. Είχα ενημερώσει τη διοίκηση για το συγκεκριμένο περιστατικό και ζήτησα να μάθω αν αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με εντολή δικιά τους ή ο Θεοδώρου πήρε την πρωτοβουλία.

Τα μέλη της μου απάντησαν πως δεν τίθεται θέμα προπονητή. Παράλληλα, μετά τον Πύρασο, ο κ. Θεοδώρου πραγματοποίησε τραπέζι για τους ποδοσφαιριστές, στο οποίο εγώ δεν ήμουν καλεσμένος, προκειμένου να τους ρωτήσει αν έχουν κάποιο πρόβλημα μαζί μου! Τελικά, ενημερώθηκα τυχαία και πήγα.

Όταν μίλησα και πάλι με τους διοικούντες, μου είπαν ότι απλά έγινε λάθος. Έμπαινε στα αποδυτήρια και αποθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές, μιλούσε επικριτικά απέναντί τους για τα πιο ασήμαντα θέματα. Μετά το τελευταίο μου παιχνίδι με το Ρήγα, μπήκε στα αποδυτήρια κι έβρισε τους ποδοσφαιριστές. Τότε, υπέβαλα την παραίτησή μου και ζήτησα να μιλήσω με τη διοίκηση για το πλάνο που πρέπει να ακολουθηθεί, όπως είχα πει και στην συνέντευξη τύπου. Παρ” όλα αυτά, δε μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με κανέναν, με τον κ. Γκόλια να με παίρνει τηλέφωνο μετά από μισή ώρα και να με ενημερώνει πως η παραίτηση γίνεται δεκτή!

Έχω δουλέψει χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο, εκείνος δεν το έχει κάνει, οπότε δεν είναι δυνατόν να με κρίνει. Κι επειδή διάβασα πως αναφέρθηκε στον τομέα της ταχυδύναμης, θα ήθελα να τονίσω πως όταν ήμουν μέλος του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ, πριν μερικά χρόνια, είχα αναλάβει και καθήκοντα γυμναστή. Τέτοιους όρους πριν τους αναφέρεις, θα πρέπει να ξέρεις ακριβώς τί σημαίνουν».

Για την προετοιμασία και την «κοιλιά» που έχει κάνει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια: «Μετά την προετοιμασία, πραγματοποιήθηκε συμβούλιο, κατά το οποίο ο Στέλιος Βούλγαρης με ρώτησε πότε θα φανούν τα αποτελέσματά της. Εγώ του είχα απαντήσει πως οι ποδοσφαιριστές εκείνο το χρονικό σημείο ήταν πολύ κουρασμένοι από τα συνεχόμενα φιλικά και ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη, με την έναρξη του πρωταθλήματος. Μακροπρόθεσμα, μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος, θα φαινόταν η δουλειά της ομάδας. Στο παιχνίδι με τον Πύρασο είμασταν 75% έτοιμοι και στα επόμενα παιχνίδια, ρολάραμε».

Για το σχόλιο Θεοδώρου, σχετικά με ποδοσφαιριστές που κέρδιζαν θέση στην 11αδα με 2-3 προπονήσεις: «Σε μία προετοιμασία ομάδας, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται 25-28 ποδοσφαιριστές. Να σας υπενθυμίσω πως εκείνη τη χρονική περίοδο οι οικονομικές συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες, με τα capital controls. Τότε, είχα προτείνει στη διοίκηση να μη γίνει προετοιμασία εκτός Βόλου και η ομάδα να προπονείται εδώ, αρκεί να υπάρχουν τα κατάλληλα γήπεδα και να τρώνε τα παιδιά όλα μαζί, μεσημέρι και βράδυ. Δεν ήθελα να επιβαρύνω τους ανθρώπους αυτούς και να τους υποχρεώσω να σηκώσουν τόσο μεγάλα ποσά από την τράπεζα.

Τότε, ο κ. Βούλγαρης πήρε την ευθύνη πάνω του και απάντησε πως η ομάδα, όχι μόνο θα κάνει προετοιμασία, αλλά θα ανέβουν και τα παιδιά της Κ-15, προκειμένου να αποκομίσουν εμπειρίες για τις επόμενες χρονιές.

Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, έπρεπε να γίνουν, προκειμένου να χτυπήσουμε τους ανταγωνιστές μας, που συνεχώς δυνάμωναν.

Ήταν δύσκολο να φέρουμε πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές στην ομάδα από την αρχή του καλοκαιριού, διότι υπήρχε αβεβαιότητα, με όσα είχαν γίνει γύρω από τον σύλλογο, το περασμένο έτος. Έτσι, πήραμε τον Κυπτίου, τον Χολέβα, τον Κοτίτσα και άλλα παιδιά που θα έδιναν το κάτι παραπάνω στην κατηγορία, προς την έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν το θεωρώ λάθος, όλες οι ομάδες το κάνουν, ακόμα και ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Περιμένουν να πέσουν τα κασέ των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να τους «χτυπήσουν».

Για τον Κολημήτρα και τον Ταουσιάνη: «Ο Άγγελος για ακόμα μία φορά πληγώθηκε από τον Βόλο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής εξαιρετικά ταλαντούχος και το πιστεύω πως σε λίγα χρόνια θα τον δούμε να αγωνίζεται σε ομάδα Superleague. Είναι άδικο για τον Άγγελο να φεύγει έτσι από τη Νίκη. Με τον Ρήγα ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και μετά την αποχώρησή μου, έφυγε και αυτός. Τον εμπιστεύομαι, γι” αυτό τον πήρα μαζί μου στην Καλαμάτα. Σχετικά με τον Τάσο, δεν μπορώ να καταλάβω τί συνέβη. Κάποιοι μετέφεραν στη διοίκηση πως επιθυμεί να αποχωρήσει, ύστερα του είπαν πως η διοίκηση δε σε θέλει. Κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά κι αποχώρησε οικειοθελώς».

Για τον Ρήγα Φεραίο και τον Λάκη Μπακάλη: «Είμαστε φίλοι με τον Λάκη, δεν ήθελα να τον θίξω με αυτά που είχα πει εκείνη την ημέρα. Απλά, έκανα μία παρατήρηση, συγκεκριμένα, πώς είναι δυνατόν να δίνουν οι ποδοσφαιριστές του το 200% για ένα παιχνίδι, ενώ στα άλλα να μην προσπαθούν το ίδιο. Είδατε τί συνέβη τις επόμενες αγωνιστικές, έχασε από το Καναλάκι μέσα στο Βελεστίνο ο Ρήγας. Επιμένω, μακάρι να πετύχει το στόχο του, συμπαθώ πολύ τον Λάκη, δουλεύει με μεράκι στον τομέα της προπονητικής, αλλά δε μπορώ να τον χαρακτηρήσω επαγγελματία. Μόνο, όταν φύγει από τον τόπο του και δουλέψει σε ομάδα εκτός Μαγνησίας, θα καταλάβει τί σημαίνει επαγγελματίας προπονητής. Η προπονητική είναι το πιο δύσκολο επάγγελμα στον κόσμο».

Στο τέλος, συμπλήρωσε: «Εγώ ήρθα κι έφυγα σαν κύριος. Είμαι επαγγελματίας τεχνικός, έχω πάρει δύο πτυχία, έχω δουλέψει χρόνια σε υψηλό επίπεδο κι επιτρέψτε μου να ξέρω δύο παραπάνω πράγματα από τον Θεοδώρου. Δεν θέλω να προκαλέσω πρόβλημα, αλλά όταν η συζήτηση πάει επί προσωπικού, νομίζω πως πρέπει να απαντήσω. Εύχομαι τα καλύτερα στη Νίκη κι έχω να πω πως όταν η ομάδα αυτή είναι ενωμένη, δεν την τρομάζει κανένα -11 και κανένας αντίπαλος. Μπορεί να τους κερδίσει όλους, έχοντας ενότητα και τον κόσμο της κοντά».

*magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected