Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Δεν υπάρχουν αδιάφορα ματς για τη Ζενίτ, ισοπαλία στη Λευκορωσία (vids)

zenitwinsΤι κι αν είχε «κλειδώσει» την πρόκριση στους «16» του Champions League; Η Ζενίτ δεν χαρίστηκε στη Βαλένθια, επικράτησε 2-0 στη Ρωσία, έκανε το «5×5», πήρε μαθηματικά την πρώτη θέση και πλέον οι «νυχτερίδες» περιμένουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Λιόν με τη Γάνδη.

Οι Ρώσοι συνέχισαν τη ξέφρενη πορεία τους στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, νικώντας εκ νέου τους Ισπανούς, αυτή τη φορά στην Αγία Πετρούπολη.

Στο 15ο λεπτό, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Τζιούμπα άφησε στον Σατόφ κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα να βρει δίχτυα για το 1-0. Οι «νυχτερίδες» προσπάθησαν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο, ωστόσο ο Αλκάθερ στο 43′ δεν βρήκε στόχο.

Το δεύτερο μέρος, ανήκε ολοκληρωτικά στη Ζενίτ. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης είχε την κατοχή, πίεσε για το δεύτερο γκολ και τελικώς το πέτυχε στο 74ο λεπτό, όταν έπειτα από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Ντάνι «σέρβιρε» στον Τζιούμπα κι εκείνος προ κενής εστίας «έγραψε» το 2-0.

Η Βαλένθια ήταν ανήμπορη να αντιδράσει και στο 80ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτης, λόγω αποβολής του Μπέθο, ο οποίος σταμάτησε στην αντεπίθεση το Σατόφ.

Το τελικό 2-0 έδωσε στη Ζενίτ και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου ενώ οι «νυχτερίδες» παρέμειναν στη δεύτερη και πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στη Γαλλία, ανάμεσα στη Λιόν και τη Γάνδη, για να κάνουν τον απολογισμό της αγωνιστικής…

δείτε το βίντεο εδώ

batebayer

Παρότι δημιούργησε πολλούς… πονοκεφάλους, η Μπάγερ Λεβερκούζεν έμεινε για τέταρτο σερί ματς στη διοργάνωση μακριά από τη νίκη, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία και πλέον περιμένει τα… νέα από το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Ρόμα.

Οι «ασπιρίνες» δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να χάσουν κι άλλο έδαφος, όντας στην τελευταία θέση μαζί με την ομάδα της Λευκορωσίας. Τα πράγματα όμως άρχισαν με τους χειρότερους οιωνούς για εκείνους…

Μόλις στο 2′, ο Γκόρντεϊτσουκ έκανε το πλασέ, ο Λένο υπολόγισε λάθος κι έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του για να έρθει το 1-0 για τους γηπεδούχους! Από εκεί και πέρα όμως, το ματς ήταν μονόλογος για τους Γερμανούς…

Η Μπάγερ πήρε τα ηνία και πίεσε για την ισοφάριση, φτάνοντας μία «ανάσα» από εκείνη στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν ο Ερνάντες δεν μπόρεσε να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Τσέρνικ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με την ίδια διάθεση και στη δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Μπελαραμπί (49′), πριν έρθει η ισοφάριση από τον Μεχμέντι.

Ο Τσαλχάνογλου «σέρβιρε» εξαιρετικά στον συμπαίκτη του κι εκείνος με ωραίο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή βρήκε δίχτυα για να «γράψει» το 1-1 στο 68′. Η εικόνα στα υπόλοιπα λεπτά, δεν διαφοροποιήθηκε.

Οι «ασπιρίνες» είχαν κλείσει τους Λευκορώσους στα καρέ τους, ωστόσο το γκολ της νίκης δεν ήρθε ποτέ. Έτσι, με το 1-1 βρέθηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου, μαζί με τη Ρόμα, η οποία «τεστάρεται» στην έδρα της Μπαρτσελόνα και θέλει την ήττα της…

το βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected