Διάφορα

Η Ζωή χάθηκε, έδωσε όμως ζωή σε 5 συνανθρώπους μας…

zoe32Δάκρυα… χαράς σκόρπισε η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης Ζωής να δωρίσει τα όργανά της, χαρίζοντας ζωή σε 5 συνανθρώπους μας, μεταξύ αυτών και σε ένα 15χρονο παιδί

Η καρδιά της δεν σταμάτησε ποτέ να χτυπά… άλλαξε μόνο σώμα και θα συνεχίσει να διατηρεί τη μνήμη της ζωντανή…

Η 37χρονη Ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει σε 5 διαφορετικά σώματα, σε 5 διαφορετικές ψυχές, ανυψώνοντας στο υπέρτατο το ανθρωπιστικό ιδεώδες.

Οι άνθρωποί της από τις 12 Νοεμβρίου ανέβηκαν τον δικό τους Γολγοθά… κουβάλησαν τον δικό τους σταυρό, βίωσαν και βιώνουν την απόλυτη οδύνη… όμως, υπερέβησαν τον προσωπικό τους πόνο και δεν το σκέφτηκαν ούτε στιγμή… Ο δικός τους άνθρωπος, η Ζωή τους, θα χάριζε με το πρόωρο θάνατό της,  ζωή σε άλλους συνανθρώπους της, εντός κι εκτός Ελλάδος.

Η 37χρονη αισθητικός από τον Πύργο διακομίστηκε αργά το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου στο νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα.

Από την πρώτη στιγμή έδωσε σκληρή μάχη για να διατηρηθεί στη ζωή… Η μάχη ήταν άνιση και άδικη, αφού η εγκεφαλική αιμορραγία καθιστούσε την κατάστασή της ιδιαίτερα σοβαρή. Το απόγευμα του Σαββάτου, το ιατρικό προσωπικό της Εντατικής του νοσοκομείου του Ρίου υπέβαλε την 37χρονη ηρωίδα Ζωή στα ειδικά τεστ που προβλέπει η νομοθεσία και η ιατρική επιστήμη.

Η οικογένεια ενημερώθηκε για την υγεία της και ρωτήθηκε αν επιθυμεί τη δωρεά οργάνων της Ζωής… Χωρίς δισταγμό δόθηκε αμέσως η συγκατάθεσή τους.

Έτσι, σύμφωνα με όσα προβλέπει η διαδικασία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ξεκίνησε η απαραίτητη προετοιμασία για να ετοιμαστεί η δότρια. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα.

Στο νοσοκομείο βρίσκονταν ήδη ιατρικές ομάδες από το Ανόβερο της Γερμανίας, από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της λήψης των οργάνων σε συνεργασία με την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου του Ρίου.

«Με τους κατάλληλους χειρισμούς των δύο γιατρών μας, της διευθύντριας της ΜΕΘ, κας Φωτεινής Φλίγγου και του χειρουργού Ιωάν. Μαρούλη, τα όργανα της δότριας θα χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας. Θέλω να εκφράσω δημοσίως τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειας της 37χρονης για τον βαθύ τους πόνο, αλλά θέλω να εξάρω και το μεγαλείο της ψυχής για τον ανθρωπισμό τους και την αλληλεγγύη προς τους άλλους ανθρώπους γιατί δεν είναι εύκολη η απόφαση να πάρεις να δωρίσεις τα όργανα του παιδιού σου» δήλωσε στην εφ.Πατρίς ο διοικητής του νοσοκομείου, Χαράλαμπος Μπονάνος και πρόσθεσε ότι «είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν πρόκειται για νέα κοπέλα πανδότρια, για αυτό και θέλω να εξάρω ξανά την οικογένεια για αυτήν την ύψιστη πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης».

Το ήπαρ (συκώτι) μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, οι δύο πνεύμονες στο Ανόβερο, η καρδιά στο Ωνάσειο, ενώ οι δύο νεφροί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Από τη στιγμή που τεκμηριώθηκε βάσει νόμου ο εγκεφαλικός θάνατος, ενημερώσαμε την οικογένειά της και θέλω να επισημάνω ότι είναι τεράστιας σημασίας η προσφορά τους σε συνανθρώπους τους πάνω σε βαρύτατο πένθος. Είναι μεγάλη υπέρβαση και αξίζει να τονιστεί» δήλωσε στην εφ.Πατρίς η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, Φωτεινή Φλίγκου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected