Κατηγορίες
Super League 1

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1

olympiacos3Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη (2 γκολ) και πανηγύρισε την 11η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του. Δοκάρι στο 70′ ο Ντουρμάζ, αμφισβητούμενο το πέναλτι των “ερυθρολεύκων”.

Στο άδειο, λόγω τιμωρίας, “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Ολυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος με τον Αστέρα Τρίπολης για την 12η αγωνιστικής της Super League, με στόχο την 11η σερί νίκη. Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν από την απουσία του κόσμου και μπήκαν… φορτσάτοι. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Παϊτίμ Κασάμι δοκίμασε ένα ευθύβολο σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Γιώργο Μπαντή να πέφτει στην αριστερή γωνία και να διώχνει σε κόρνερ. Οι “ερυθρόλευκοι” πίεσαν στα 3/4 του γηπέδου προκειμένου να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των αμυντικών του Αστέρα, έχοντας ακόμη δύο καλές στιγμές πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου με τους Τζίμι Ντουρμάζ και Σεμπά, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα αρνήθηκε το γκολ.

Οι Αρκάδες ισορρόπησαν την αναμέτρηση, έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να “χτυπήσουν” στην κόντρα με τους δραστήριουςΛανθαρότε, Φερνάντες και Μάσα. Στο 20ό λεπτό, ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος έβγαινε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία “ανάσα” από το 1-0, όμως ο Μπράουν Ιντέγεδεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Ο Ντουρμάζ γύρισε στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, κατέληξε στον Νιγηριανό άσο, ο οποίος προ κενής εστίας την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, καθώς οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη “εξουδετέρωσαν” τα ατού των Πειραιωτών, με πρώτο και κυριότερο τον Κώστα Φορτούνη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάρκο Σίλβα έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Νταβίντ Φουστέρ (επανεμφάνιση μετά από 2,5 μήνες) στη θέση του Παϊτίμ Κασάμι, με σκοπό να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός “πολιόρκησε” τα καρέ των φιλοξενούμενων, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Φουστέρ, Ντουρμάζ και Ντα Κόστα. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με τους “ερυθρόλευκους” να κυνηγάνε το γκολ μέσω στημένων φάσεων.

Σε μία από αυτές, ο Ντουρμάζ εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε εντυπωσιακά, με την μπάλα, στη συνέχεια, να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γιώργος Κύζας υπέδειξε -αμφισβητούμενο- πέναλτι σε πτώση του Μιλιβόγεβιτς μέσα στην μεγάλη περιοχή, ύστερα από μονομαχία με τον Κουρμπέλη. Η απόφαση του διαιτητή προκάλεσε τις αντιδράσεις των παικτών του Αστέρα, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.  Στο 80′ ο Έλληνας άσος “καθάρισε” την υπόθεση νίκη με όμορφο αριστερό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Στο 86′ ο Ιντέγε με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης του Ολυμπιακού. Το μόνο που κατάφεραν οι Αρκάδες ήταν να μειώσουν στο 93′ με τον Απόστολο Γιάννου, παρά το γεγονός πως ο Ρομπέρτο απέκρουσε αρχικά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Έλληνας επιθετικός.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (46′ Φουστέρ), Φορτούνης, Ντουρμάζ (75′ Ντομίνγκες), Σεμπά (61′ Ερνάνι), Ιντέγε.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας (71′ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Νίκο, Λανθαρότε, Μάσα (81′ Γιάννου), Παπαδόπουλος.

δείτε βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected