Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Νέα στοιχεία με Πογέτ και νίκη με Παναιτωλικό

aek-exwΧάρη σε γκολ των Γιόχανσον και Πλατέλλα, η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ με 2-0 και “σκαρφάλωσε” στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στη Super League. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι. Έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος.

Σταθερός στο 4-3-3 παρέμεινε για ακόμη ένα παιχνίδι της ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογέτ, ενώ από την άλλη ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξε τον Παναιτωλικό με ένα αμυντικογενές 4-2-3-1. Οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, ενώ απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Κυριακίδη στο 11′ με το σουτ του Γιόχανσον να καταλήγει άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ένωση έχασε νέα ευκαιρία με τον Αραβίδη να είναι άστοχος από πλεονεκτική θέση. Η πρώτη τελική του Παναιτωλικού ήρθε στο 33ο λεπτό. Ο Βιγιαφάνες έστρωσε στον Πάουλο, όμως ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπαρόχα. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γιόχανσον με κεφαλιά έγραψε το 1-0, όπως είχε κάνει και στο προηγούμενο ματς με τον Πανθρακικό.

Με ορμή και διάθεση βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πογέτ. Το γκολ “έλυσε” τα πόδια των παικτών του, οι οποίοι άρχισαν να αποδίδουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο Παναιτωλικός έμοιαζε ανήμπορος να απειλήσει και μοιραία δέχθηκε και δεύτερο τέρμα. Στο 75′ ο Τζεμπούρ έβγαλε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά και ο Πλατέλλας με κοντινή προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Μια συνεργασία δύο παικτών που είχαν περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ φάνηκε να αποδιοργανώνει τον Παναιτωλικό. Στο 78′ λίγο έλειψε να έρθει και το 3-0, όμως ο Μάνταλος αν και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο κίπερ, δεν τελείωσε σωστά τη φάση. Η ομάδα του Μαντζουράκη έμεινε με 10 παίκτες στο 87′, με τον Πάουλο να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Ένωση δεν σταμάτησε να επιτίθεται και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση τον 90 λεπτών είδε τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός άσος που ήταν αρκετά δραστήριος, κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις από μαρκάρισμα του Μάκου, όμως ο Μάνταλος που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Κυριακίδη και το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Συνθέσεις

AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο (85′ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (68′ Τζεμπούρ), Μπουονανότε (60′ Πλατέλλας)

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας (80′ Ζαρκαδάς), Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο, Ουαρντά (68′ Κουτρουμάνος), Βιγιαφάνες, Κάπελ (58′ Ρουσκουγέδα), Μαρκόβσκι

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected