Κατηγορίες
Basket

Ευρωλίγκα – Μεγάλη νίκη, με “τεράστιο” Διαμαντίδη!

12316612_10156201725195456_4649316580308380752_n

Τέλος σε ένα σερί που κρατούσε περίπου δυόμιση χρόνια έβαλε απόψε (4/12) στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός.

Οι “πράσινοι” επιβλήθηκαν της Μπαρτσελόνα (93-86) και συνέχισαν την πορεία τους προς το Top 16, στο οποίο πάντως δεν βρίσκονται ακόμη -μαθηματικά- αφού νωρίτερα η Ζιελόνα Γκόρα κέρδισε τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, στη Ρωσία.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του σαρανταλέπτου, έφτασε μέχρι το +16 στο 28’20”, αλλά η δράση των Άλεξ Αμπρίνες και Στράτου Περπέρογλου δημιούργησε εκ νέου καταστάσεις ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Όταν όμως τα πράγματα… ζόρισαν, δήλωσε “παρών” ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” πέτυχε ένα πέντε σερί πόντους (με 3’10” να μένουν) και μαζό με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αποτέλεσαν τους βασικότερους λόγους που “έσπασε” το σερί των εννέα διαδοχικών ηττών από τους “μπλαουγκράνα”. Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης “άγγιξε” το τριπλ νταμπλ αφού είχε 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η επανεμφάνιση του Νίκου Παππά στην Euroleague, ο οποίος πέρασε στο παρκέ στο 4’52” και αγωνίστηκε συνολικά για 6’18” (όλα στο πρώτο ημίχρονο).

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες των δύο ομάδων να παρουσιάζονται εξόχως άστοχοι και νευρικοί, σε σημείο που ακόμη κι οι ψηλοί δεν μπορούσαν να “τελειώσουν” φάσεις μέσα από το “ζωγραφιστό”. Είναι χαρακτηριστικό πως χρειάστηκαν 2’46” μέχρις ότου ο Παναθηναϊκός πετύχει τους πρώτους του πόντους, με τον Νικ Καλάθη.

Σταδιακά πάντως η κατάσταση βελτιώθηκε, με τους “πράσινους” να “φορτώνουν” διαρκώς παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Κι αν ο Όγκνιεν Κούζμιτς είχε πρόβλημα στο να σκοράρει, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε για τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που πήρε τη θέση του. Με τον Σέρβο σέντερ σε ρόλο πρωταγωνιστή και τον Νικ Καλάθη να δίνει πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση, το “τριφύλλι” βρέθηκε στο +3 (13-10 στο 6’45”).

Από την άλλη όμως, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν σκόραραν με άνεση. Το κάθε άλλο, τα περισσότερα σουτ που επιχειρούσαν έβρισκαν σίδερο, με τα περιφερειακά σουτ να αποτελούν άλυτο πρόβλημα (2/6 στο δεκάλεπτο). Παρόλ’ αυτά, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ, κυρίως γιατί εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Παναθηναϊκού, για να πετύχουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό -κυρίως με τον Άλεξ Αμπρίνες (21-22 στο 10′).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς βελτίωσε αισθητά την αμυντική της συμπεριφορά, συνέχισε να προστατεύει με επάρκεια τη ρακέτα της, κι από τη στιγμή που οι “μπλαουγκράνα” δεν έβρισκαν τον στόχο από τα 6μ75 (4/13 στο ημίχρονο), ο Παναθηναϊκός δεν είχε λόγους να ανησυχεί. Αντίθετα, “έχτισε” σταδιακά το προβάδισμά του, το οποίο έπαιρνε την… ανηφόρα λεπτό με το λεπτό.

περισσότερα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected