Κατηγορίες
Super League 1

Super League – “Άλωσε” την Τριπολιτσά ο Ηρακλής!

bulutΟ Ηρακλής έκανε την ανατροπή μέσα σε διάστημα εννιά λεπτών (58′-66′) και πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο “Θ. Κολοκοτρώνης”. Με 10 παίκτες για 25 λεπτά ο “Γηραιός” λόγω αποβολής του σκόρερ Κερέμ Μπολούτ.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους. Παρόλα αυτά, μόλις στο 7ο λεπτό ο Γιώργος Σαραμαντάς θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για τους φιλοξενούμενους. Ο 24χρονος αμυντικός προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά έστειλε  την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, με τον Χουάντερσον να διώχνει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι.

Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο, καθώς πραγματοποίησε δύο ακόμη εντυπωσιακές αποκρούσεις σε σουτ τον Πάμπλο Μάσα (13′) και Νίκο Φερνάντες (37′). Τελικά, η πίεση των Αρκάδων απέδωσε καρπούς, αφού στο 44′ ο Απόστολος Γιάννου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι. Ένα πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Νίκος Ζιαμπάρης που βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή, ύστερα από σέντρα του Μανουέλ Λανθαρότε.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48′, ο “Γηραιός” έφθασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Εμάνουελ Περόνε κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Δημήτρη Μπαντή. Οι Αρκάδες “απάντησαν”, έχοντας δύο καλές στιγμές, αλλά ο Χουάντερσον δήλωσε “παρών” κι αποσόβησε τον κίνδυνο. Τελικά, στο 58′ ο Απόστολος Βέλλιος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ζησόπουλου, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-1.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου πήραν ψυχολογική ώθηση από το γρήγορο γκολ και οχτώ λεπτά αργότερα έκαναν τη μεγάλη ανατροπή με κοντινή κεφαλιά του Κερέμ Μπουλούτ, ύστερα από τρομερή σέντρα με εξωτερικό φάλτσο του Περόνε. Η χαρά του Αυστραλού επιθετικού δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 68′ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) για μαρκάρισμα πάνω στον Θανάση Παντελιάδη.

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά ο “Γηραιός” άντεξε και πήρε μία σπουδαία νίκη σε μία δύσκολη έδρα.

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ντουντού, Μάσα, Κουρμπέλης (81′ Δημούτσος), Γιάννου, Φερνάντες (63′ Φούντας), Λανθαρότε (72′ Παπαδόπουλος).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμάντας (46′ Καρλίτος), Καρασαλίδης (55′ Ζιαμπάζης), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Πασάς, Ιντζόγλου, Περόνε (80′ Χαντί), Μπουλούτ, Βέλλιος.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected