Super League 1

Super League – Ματς…χύμα στο κύμα στην Κομοτηνή!

osfpΣε ένα χορταστικό ματς με 7 συνολικά τέρματα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή επικρατώντας με σκορ 4-3 του Πανθρακικού, τέσσερις μέρες πριν την αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Μετά το 1-4 οι “ερυθρόλευκοι” χαλάρωσαν και λίγο έλειψε να ισοφαριστούν στο τέλος.

O Πανθρακικός μπήκε στο παιχνίδι κουβαλώντας την καλή ψυχολογία που του έδινε το σπουδαίο “διπλό” της περασμένης αγωνιστικής στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου, την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε διπλή αποστολή: να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του στην Super League αλλά και να έχει την απαιτούμενη ένταση στο παιχνίδι του ενόψει της αναμέτρησης με την Άρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου.

Το αγωνιστικό πλάνο των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρο. Ο Ελευθερόπουλος ήθελε να εξουδετερώσει τον Φορτούνη, βάζοντας τον Σέτι να τον ακολουθεί κατά πόδας στο γήπεδο και φυσικά ζητούσε από τους παίκτες του να μην έχουν αποστάσεις μεταξύ τους, να ντουμπλάρουν στα μαρκαρίσματα και να καλύπτουν σωστά στους χώρους. Αυτά όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι. Για να βρει γκολ, ο Πανθρακικός ήταν φανερό ότι θα έψαχνε την κόντρα, με τον Ντιγκινί να κινείται διαρκώς ανάμεσα και στην πλάτη των Σιόβα, Ντα Κόστα.

Ο ρόλος του Ολυμπιακού στο ματς ήταν ο συνήθης. Οι Πειραιώτες είχαν την μπάλα στα πόδια τους (24% – 76% η κατοχή), προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και βγάζοντας συνεργασίες κυρίως από τα άκρα, να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Πασχαλάκη. Ο Σίλβα ζητούσε γρήγορες επιλογές από τους παίκτες του και συνεχή overlap από τους Ελαμπντελαουί και Μαζουακού.

Το πρώτο ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής ολοκληρώθηκε ισόπαλο, με τα δύο γκολ μάλιστα να απέχουν δευτερόλεπτα μεταξύ τους. Στο 14′ ο Ντουρμάζ αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη, καθώς εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και στο πλάι, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με το 5ο φετινό του τέρμα. Με την σέντρα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, όταν η άμυνα των Πειραιωτών αδράνησε και ο Ντιγκινί από πλάγια θέση ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρομπέρτο και πλάσαρε για το 1-1 στο 15′.

Ο Πανθρακικός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 11′, με την κεφαλιά του Σερφά να φεύγει άουτ, ενώ ο Ολυμπιακός έψαξε δεύτερο τέρμα αλλά η κεφαλιά – ψαράκι του Καμπιάσο στο 29′ και οι προσπάθειες του Κασάμι στο 40′ και το 43′, δεν βρήκαν στόχο. Με το 1-1 πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για το πρώτο μέρος.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Καλογερόπουλος υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του Φινμπόγκασον από τον Σερφά, απόφαση που αμφισβήτησε ο αμυντικός του Πανθρακικού. Από τα ριπλέι και με γυμνό μάτι δεν μπορεί κάποιος να διακρίνει επαφή των δύο παικτών, το αντίθετο συμβαίνει στο παρακάτω φωτογραφικό στιγμιότυπο.

περισσότερα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected