Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Super League – Ο Πλατανιάς είχε τη… χάρη στα Πηγάδια!

1350836Ο Πλατανιάς πέρασε με… πατημένο το γκάζι από την έδρα της Ξάνθης, την νίκησε πανεύκολα με 0-2 πραγματοποιώντας μια μίνι έκπληξη, την καταδίκασε στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και την άφησε τρεις βαθμούς πίσω του, κολλημένη στη μέση της βαθμολογίας.

Νίκη που δίνει αέρα παραμονής και ασφάλεια είναι αυτή για τον Πλατανιά, ο οποίος έχει φτάσει πλέον στους 18 βαθμούς και βλέπει με… κιάλια την ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, η Ξάνθη, αν και δεν κινδυνεύει για την ώρα δεν αισθάνεται και απόλυτα άνετα.

Ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φαινόταν να μην υπάρχει άλλη ομάδα στο γήπεδο αφού οι κρητικοί έκαναν ό,τι ήθελαν. Στο 8′ ο Ανγκούλο βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσενάμο ενώ στο 13′, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία όταν η κάθετη πάσα του Ανγκούλο έβγαλε τον Μιλούνοβιτς τετ-α-τετ με τον πορτιέρο της Ξάνθης από θέση μέσα αριστερά ωστόσο το σουτ που έκανε κατέληξε οριακά άουτ.

Αν και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια και η υπεροχή που είχε ο Πλατανιάς δεν θύμιζε τον ρυθμό των πρώτων λεπτών, η ομάδα της Κρήτης κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 28′, ένα γύρισμα στην περιοχή από τον Ανγκούλο, έφερε τον Μιλούνοβιτς σε πλεονεκτική θέση για γκολ και αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να πιέσουν τον Πλατανιά προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Μέχρι ένα σημείο κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα και να μεταφέρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Ξάνθη αλλά η απόδοσή τους δεν συνδιάστηκε με ευκαιρίες. Αντίθετα, αν και η Ξάνθη είχε το πάνω χέρι μετά το 0-1, ο Πλατανιάς κρατούσε χωρίς να ιδρώνει το προβάδισμα με αποτελέσμα το 0-1 σαν σκόρ ημιχρόνου να είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της επανάληψης, ο Πλατανιάς έκανε δύο τα τέρματά του όταν στο 61′ ο Ανγκούλο έστειλε με ένα φανταστικό σουτ τη μπάλα χαμηλά δεξιά στην εστία του Τσενάμο.

Από το γκολ αυτό και μετά τα πράγματα έμοιζαν να απλοποιούνται υπερβολικά. Ο Πλατανιάς είχε έτσι κι αλλιώς το πάνω χέρι στο παιχνίδι και από τη στιγμή που έγινε το 0-2 και μετά, οι δύο ομάδες φαινόταν πως απλά περίμεναν να περάσει η ώρα για να τελειώσει και τυπικά ένα παιχνίδι, το οποίο ουσιαστικά είχε… τελειώσει από νωρίς.

Η Ξάνθη έχασε μια καλή ευκαιρία να μειώσει όταν ο Τριάδης έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο Σωτηρίου και αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα.

Συνθέσεις

Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Ζαραδούκας (66′ Τριάδης), Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Λουσέρο, Έλτον (46′ Ορφανίδης), Ερέα, Σολτάνι, Ντιμιτρόφ (53′ Νιέτο), Ράνος.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Κουλιμπαλί, Σελίμ, Μπανανά, Μενδρινός, Μουνάφο, Στανισάβλιεβιτς, Ανγκούλο (86′ Γκόμες), Ράμος, Μιλούνοβιτς (74′ Ντίνας).

δείτε τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected