Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική – Όλα δείχνουν αποχώρηση από το πρωτάθλημα, τέλος και ο Κουκούλης!

06_12_2015t1Τον δρόμο του… μοιραίου και του αναπόφευκτου βαδίζει η ιστορική ομάδα της Άμφισσας μετά από το νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα και τη βαριά ήττα με σκορ 1-4 που υπέστη σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Όπως είχε γράψει σχετικά το amfissaface.gr, στην περίπτωση νέας ήττας το (ακόμα και) άμεσο μέλλον του Φωκικού στην κατηγορία θα ήταν ιδιαίτερα επισφαλές. Και αυτή η εκτίμηση τείνει δυστυχώς να επιβεβαιωθεί με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το πλέον πιθανό σενάριο να είναι η ομάδα της Άμφισσας να μην συνεχίσει στην κατηγορία.

Η οικονομική αιμορραγία που υφίσταται το Δ.Σ. είναι μεγάλη και το κυριότερο είναι πως αυτή συμβαίνει χωρίς νόημα πια και σκοπό, αφού ο αγωνιστικός υποβιβασμός του συλλόγου είναι πια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Ενδεικτικό είναι πως και για το σημερινό παιχνίδι με μεγάλη δυσκολία έγινε κατορθωτό να συγκεντρωθεί το ποσό για τα έξοδα της διαιτησίας. Παράλληλα, αδύνατη έχει αποβεί η προσπάθεια εξεύρεσης πρόσθετων πόρων από χορηγίες, τη στιγμή, επιπλέον, που το φάσμα των συνεχόμενων μελλοντικών εκφυλιστικών ηττών με μεγάλα σκορ επιβάλλει την προστασία του ονόματος και του βάρους που έχει αποκτήσει ο Φωκικός στην πορεία της ιστορίας του. Και μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό από πολλούς κρίνεται ως πιο αξιοπρεπής επιλογή η παραίτηση από τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Απόδειξη όλων αυτών και η προϊούσα αποσυσπείρωση των φίλων της ομάδας. Ήδη σε κάθε παιχνίδι ο κόσμος που κατεβαίνει στο Δημοτικό Στάδιο της Άμφισσας είναι όλο και πιο λίγος. Σήμερα το παιχνίδι παρακολούθησαν λιγότεροι από 200 θεατές…

Αναφορικά με το παιχνίδι δε χωράνε ιδιαίτερα σχόλια και βαθιά ανάλυση. Ο Φωκικός, όπως σας είχαμε ενημερώσει, είχε 6 απουσίες, καθώς τρεις παίκτες έχουν ήδη αποχωρήσει από τον σύλλογο. Στο γήπεδο ήταν φανερό ότι είχαν κατέβει δύο ομάδες, που η μία από αυτές μπορούσε να παίξει και η άλλη όχι. Το σκορ ημιχρόνου (0-3) τα λέει όλα. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, που κάνουν τη δική τους αξιέπαινη και φιλότιμη προσπάθεια για την παραμονή στη Γ΄ Εθνική, κατέβασαν ρυθμούς και το τέλος της αναμέτρησης κατέληξε με σκορ 1-4 για τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Φωκικού υπέβαλε την παραίτηση του προς τα μέλη του Δ.Σ., την οποία ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου. Ο Σπ. Κουκούλης τόνισε ότι έλαβε την απόφαση αυτή προκειμένου να διευκολύνει τους διοικούντες την ομάδα για τις όποιες αποφάσεις πρόκειται να αποφασισθούν και να υλοποιηθούν για το συμφέρον της ομάδας.

Επόμενο βήμα είναι η λήψη της απόφασης για αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας της ομάδας για φέτος, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά. Ίσως και από το επόμενο ματς, αυτό της προσεχούς Κυριακής στο Κίτρος Πιερίας. Αν η πιθανότητα απόσυρσης από το πρωτάθλημα πραγματοποιηθεί, αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από μισό ακριβώς αιώνα. Η τελευταία φορά που ο εμβληματικός σύλλογος της Άμφισσας ανέστειλε την αγωνιστική δραστηριότητα μεσούσης της σεζόν μην κατεβαίνοντας να αγωνιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν τη σεζόν 1966-67 στο πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Γ΄ Εθνικής για παραπλήσιους λόγους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected