Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – ΓΑΣ Ροδοχωρίου 1-1 (photos)

Αραχος ολη ομαδα

Ποντιακή…μοιρασιά στον Άραχο, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο με ανάμεικτα συναισθήματα!

Η μεν Ποντιακή Νεολαία Αράχου, νεοφώτιστη και για πρώτη φορά στην Α1 Ερασιτεχνική, παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο, με πολύ καλή ομοιογένεια παρά το γεγονός πως πραγματοποιήθηκαν πολλές μεταγραφές την περίοδο του καλοκαιριού αλλά και αλλαγή προπονητή. Από την άλλη πλευρά, ο ΓΑΣ (επίσης με αλλαγή στην τεχνική ηγεσία) παρουσίασε μέτριο πρόσωπο και σε καμία περίπτωση δεν έπιασε τα στάνταρ που επιτάσσουν τόσο η ενίσχυση στις μεταγραφές όσο και η δυναμική του ως σύλλογος.

Το ρεπορτάζ του ΓΑΣ Ροδοχωρίου είναι μία προσφορά του…

mexx-logo124122-300x202

Πριν τον αγώνα, οι δύο ομάδες αναζωπύρωσαν για λίγο τις ποντιακές ρίζες από τις οποίες προέρχονται και με πρωτοβουλία του φιλοξενούμενου ΓΑΣ, ο αρχηγός Σταύρος Κίτσος παρέδωσε στον ομόλογο του Ευγένη Κίτσα ένα ζωγραφιστό σχέδιο σε ξύλο που απεικονίζει τον Μωμόγερο, μαζί με το ημερολόγιο της ομάδας. Οι δεσμοί που ενώνουν τις δύο ομάδες προέρχονται από τον Ποντιακό Ελληνισμό και μάλιστα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πρεσβεύουν τα δύο άκρα της Ημαθίας, το ανατολικό και το δυτικό!

DSCN9826

Παρουσία 150 και πλέον θεατών, που περικύκλωσαν το γήπεδο για ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι, Ποντιακή Νεολαία Αράχου και ΓΑΣ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Η ομάδα του Χρήστου Υφαντίδη είχε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές στο δεύτερο όταν και έφεραν το ματς στα ίσια.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν μάλιστα να προηγηθούν στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό, όταν ο Ευγένης Κίτσας εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από το πρώτο δοκάρι αλλά και από τα χέρια του Κίτσου που επιδίωξε την έξοδο και με τη βοήθεια της…πλάτης του Γκονσάλβες Ουέλινγκτον που αιφνιδιάστηκε, κατέληξε στα δίχτυα.

Το τέρμα αυτό έδωσε…φτερά στους γηπεδούχους, που ζήτησαν το δεύτερο γκολ ωστόσο δεν κατάφεραν σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις να νικήσουν τον Κίτσο. “Μοιραίος” για τους “μπλαουγκράνα” ο Φλογκέρτ Σκούρα, που ήταν ο πρωταγωνιστής των φάσεων αυτών με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να μην μπορεί από πλεονεκτική θέση στις περιπτώσεις αυτές, να χριστεί σκόρερ.

Στο διάστημα αυτό, ο ΓΑΣ αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος με τρεις παίκτες στην άμυνα και γεμάτο κέντρο, σε ένα…πείραμα του Δημήτρη Χαλκιά το οποίο (λογικό είναι) δεν πέτυχε. Στην επανάληψη, μετέτρεψε το σύστημα σε 4-2-3-1, με αποτέλεσμα οι “κυανοκίτρινοι” να βρουν τα πατήματα τους στο γήπεδο και με την είσοδο του Δημήτρη Κακούδη, να γίνονται πιο απειλητικοί επιθετικά.

Και ενώ…προειδοποίησαν με την πολύ καλή προσπάθεια του Παπαδή στο 61′, δέκα λεπτά αργότερα ο Ντατσής βρήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας το νεοεισελθόντα Κακούδη και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας του Βρεττού.DSCN9812

Στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης, το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την ανασταλτική τους λειτουργία και με μοναδικές καλές στιγμές αυτές των Ευγένη Κίτσα και Κακούδη αντίστοιχα, ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση χωρίς να υπάρξει νικητής.

Να σημειώσουμε πως στο 89′ αποβλήθηκε ο Νίκος Μάραντης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ οι ιθύνοντες των φιλοξενούμενων εξέφρασαν παράπονα στο τέλος του αγώνα για τον ρέφερι κ. Παρασίου, υποστηρίζοντας πως επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Λαζάρου και Σωτηριάδη.

Συνθέσεις

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Βρεττός, Νουσιόπουλος, Μαγγανάρης, Τόζογλου, Σκούρα, Κίτσας Λ., Κίτσας Ε., Τζέπης, Κίτσας Κ. (61′ Πιπιλιάρης), Αραμπατζής (80′ Μουταφίδης), Αποστολόπουλος (85′ Αραπέλης).

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Κίτσος, Μπάκανος (66′ Κακούδης Δ. / 89′ Τσαχαλίδης), Γιάτσιος, Κοτζαχρήστος, Μάραντης, Τσαγκεράς, Ρίσσου, Ίντος (75′ Θεοδοσιάδης Δ.), Ντατσής, Ουέλινγκτον, Παπαδής

Ανακοίνωση ΓΑΣ Ροδοχωρίου

“Η διοίκηση του ΓΑΣ Ροδοχωρίου εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή της ομάδας μας στον Άραχο, την οποία και θα ανταποδώσουμε στον αγώνα του δευτέρου γύρου”.

*ευχαριστούμε θερμά το alexandriamou.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected