Football League

Football League – Λύτρωση στο 82′ για την Κέρκυρα!

Χωρίς τίτλο

Η Κέρκυρα «ξεκλείδωσε» (1-0) με εκτέλεση φάουλ του Ντιόγκο την άμυνα του Παναιγιαλείου και μείωσε στον πόντο τη διαφορά από την κορυφή.

Κινδύνους έκρυβε για την Κέρκυρα το ματς της Κυριακής (13/12) απέναντι στον Παναιγιάλειο. Η «μαύρη θύελλα», άλλωστε είχε αποδείξει ότι βρισκόταν σε ανοδική πορεία, μετά και την εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Παναχαϊκής, ενώ οι Φαίακες ήξεραν ότι το τρίποντο έπρεπε να έρθει πάση θυσία για να αποκτήσει αξία το αποτέλεσμα στη Λάρισα. Η πίεση ήταν δεδομένη, όπως και η καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, όμως το 1-0 διαμορφώθηκε από μία στατική φάση που έκανε γκολ στο 81′ ο Ζορντάο Ντιόγκο.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Ιονίου πλησίασε, έστω προσωρινά, στον πόντο την 1η θέση και διεύρυνε το αήττητο σερί της στις επτά αγωνιστικές. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια από το ΕΑΚ Κέρκυρας, καθώς τα έδωσαν όλα και έχασαν στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να πάρουν έναν πόντο – χρυσάφι.

Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, αλλά ο Παναιγιάλειος με καλή αμυντική τακτική κράτησε μακριά τους όποιους κινδύνους πήγαν να δημιουργηθούν στο πρώτο 20λεπτο. Αντίθετα, στο 18′ ο Πέριτς έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη, όταν νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της ομάδας του Ιονίου. Οι «κυανέρυθροι» απάντησαν με δύο καλές ευκαιρίες στο 23′ και το 26′ με τον Πίτκα να σώζει την εστία του σε σουτ των Ζορμπά, Γκομές αντίστοιχα.

Όσο περνούσε η ώρα η πίεση της Κέρκυρας μεγάλωνε και στο 52′ ο Ντιόγκο με έναν «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 58′ ο τεχνικός των Φαιάκων, Αλέκος Βοσνιάδης έριξε στο ματς τους Καμπάνταη, Φάμπιο, αλλάζοντας και τον σχηματισμό, ώστε ο έμπειρος επιθετικός να παίξει μαζί στην επίθεση με τον Σουάνη και τον Ντουαλά από πίσω τους. Η ομάδα του Αιγίου από την πλευρά της, έδειξε ότι το πλάνο ήταν ίδιο με αυτό στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αφού είχε στόχο το μηδέν στην άμυνα και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Στο 70′ ο Πίτκας είπε και πάλι «όχι» στο σουτ που επιχείρησε ο Ζορμπάς, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 81′.

H Κέρκυρα κέρδισε φάουλ 20 μέτρα εκτός περιοχής και ο Ζορντάο Ντιόγκο που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή προηγουμένως βρήκε σε πόδια, άλλαξε πορεία και κατέληξε στη γωνία της εστίας του Πίτκα. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Γιώργος Μαραντάς ρίσκαρε, παίζοντας επιθετικά, αλλά η ομάδα του δεν δημιούργησε την ευκαιρία εκείνη που θα του επέτρεπε να πάρει έστω τον πόντο.

Συνθέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ντιόγκο, Παρασκευαΐδης, Βενέτης, Καρντόσο (58′ Καμπάνταης), Κρητικός, Κόντος (58′ Φάμπιο), Ζορμπάς, Ντουαλά, Σουάνης (88′ Μακρίδης).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Πίτκας, Σανδραβέλης, Ομάρ, Ιωάννου, Κολόκας (85′ Γκούφας), Κρισμάρεβιτς (85′ Λινάρδος), Γκοτσούλιας, Σπίνουλας, Μίλιτς, Σκαρτσίλας (69′ Σταμογιάννος), Πέριτς.

*footballleaguenews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected