Κατηγορίες
Διάφορα

Αλλαγές για όσους ωφελήθηκαν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ

80ec6b94db1a019971c21ffea4552cca_LΤροποποιήθηκαν οι οδηγοί των προγραμμάτων: «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» και «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης, µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας», προγράμματα του ΕΣΠΑ, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση.

Στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr) έχουν αναρτηθεί οι υπουργικές αποφάσεις και οι τροποποιημένοι οδηγοί προγράµµατος µε τα παραρτήματα αυτού προς πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων επενδυτών.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα για τους μικρομεσαίους, ορίζεται ότι επανατάσσονται οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν υπέβαλαν αίτημα επαλήθευσης – πιστοποίησης ολοκλήρωσης έως την 31 Μαρτίου 2016, εφόσον δεν έχει προηγηθεί εκταμίευση επιχορήγησης. Διευκρινίζεται ότι η υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2015.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθεί εμπρόθεσμά αίτημα επαλήθευσης-πιστοποίησης ολοκλήρωσης, ο ενδιάμεσος φορέας (ΕΦΕΠΑΕ) υποχρεούται στη διενέργεια αυτεπάγγελτης επιτόπιας επαλήθευσης, εφόσον έχει προηγηθεί εκταμίευση επιχορήγησης µε αίτημα ενδιάμεσης επαλήθευσης – πιστοποίησης.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected