Κατηγορίες
Super League 1

Κύπελλο Ελλάδας – Στο 94′ γλίτωσε την ήττα ο ΠΑΟ, περίπατος του Λεβαδειακού

kerkira_panathinaiksoΟ Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στην Κέρκυρα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Βίκτωρα Κλωναρίδη, ολοκληρώνοντας τη φάση των ομίλων αήττητος.

Ο Παναγιώτης Βλάχος είχε δώσει προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό στους “Φαίακες”. Δοκάρι στο 91′ με τον Καλτσά οι “πράσινοι”.

Με το… καλησπέρα στον αγώνα, η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ με τονΠαναγιώτη Βλάχο. Ο Έλληνας μπακ έκανε την κούρσα από δεξιά, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και με όμορφο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά το γκολ, οι “Φαίακες” οπισθοχώρησαν, έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της αναμέτρησης, αλλά όποτε χρειάστηκε, ο Γιάννης Αραμπατζής δήλωσε “παρών” κι έσωσε την ομάδα του. Η μεγαλύτερη στιγμή των “πρασίνων” στο πρώτο ημίχρονο έλαβε χώρα στο 36ο λεπτό. Ο Αμπντούλ Ατζαγκούν έβγαλε τονΜεχντί Αμπέντ απέναντι από τον Αραμπατζή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της Κέρκυρας που μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν για το πολυπόθητο γκολ, αλλά τα σουτ των Λουντ (56′) και Καλτσά (61′) δεν ανησύχησαν τον Αραμπατζή. Ο Αντρέα Στραματσόνι έριξε στο τελευταίο εικοσάλεπτο και τον Νίκο Καρέλη στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να δώσει επιθετική ώθησή στην ομάδα του. Στο 91′ οι πράσινοι έφθασαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ στην κίνηση του Καλτσά “τράνταξε” το δεξί δοκάρι του Αραμπατζή. Τελικά, στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βίκτωρ Κλωναρίδης έφερε το ματς στα ίσα με κοντινή κεφαλιά.

Συνθέσεις

Κέρκυρα: Αραμπατζής, Καραγιαννίδης, Μεντής, Βλάχος (60′ Γκομέζ), Μακρίδης, Κρητικός, Ντατίδης, Φάμπιο, Κωτάτης (46′ Ζορμπάς), Γεωργακόπουλος, Καμπάνταης (72′ Ντουαλά).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Αμπέντ (80′ Πράνιτς), Κλωναρίδης, Λαγός, Ατζαγκούν, Λουντ (59′ Καλτσάς), Νίνης (72′ Καρέλης).

levadeiakos

Με δύο γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ και άλλα δύο από τον Καψάσκη, ο Λεβαδειακός επικράτησε της… λειψής Παναχαϊκής με 4-1 στην Πάτρα και πήρε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ένα παιχνίδι περισσότερο… προπονητικού χαρακτήρα, ο Λεβαδειακός επικράτησε της Παναχαϊκής στην Πάτρα με 4-1 και πήρε το εισιτήριο για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν στο παιχνίδι με αποστολή 13 παικτών, εξαιτίας των μαζικών αποχωρήσεων και ως εκ τούτου, ο Δημήτρης Σπανός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον τερματοφύλακα Βορύλλα σε θέση σέντερ φορ!

Ο Λεβαδειακός ήταν σαφώς καλύτερος και δεν άργησε πολύ να ανοίξει το σκορ. Στο 29′ ο Θέος έκανε το 0-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο Μάρκοβιτς έκανε δύο τα τέρματα για την ομάδα του Μάντζιου.

Μέσα σε όλα, η Παναχαϊκή βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο, μειώνοντας σε 1-2 στο 58′ με γκολ του Σαμπατάκου, ξεσηκώνοντας τους λιγοστούς φίλους της στην Πάτρα. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη. Με δύο γκολ σε δύο λεπτά, στο 87′ και το 88′, ο  Καψάσκης διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Συνθέσεις

Παναχαϊκή: Στρέζος, Βορύλλας, Ασίγκμπα, Λαμπρόπουλος, Χούσα, Πέδρο, Μουκίδης, Τρίγκας, Χαρτσιάς, Μητρόπουλος, Σαμπατάκος.

Λεβαδειακός: Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Θέος (83′ Χατζηλάμπρος), Μανωλάς, Ντομοβτσίσκι (52′ Παππάς), Στάθης (56′ Γιάχιτς), Μάρκοβιτς, Γιακουμάκης, Μάγκας, Καψάσκης, Μουλόπουλος.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected