Κατηγορίες
Basket

ΑΕΚ – Οριστική συμφωνία με Ζντοβτς

B3D3D6C3ED0AAD984D20E2F5D39F5C5CΟ Γιούρι Ζντοβτς θα είναι οριστικά ο διάδοχος του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA χαιρέτησε ήδη τους παίκτες της Γκαζιάντεπ. Μένει στην Τουρκία ως πρώτος προπονητής ο Στέφανος Δέδας.

Η περίπτωση του Σλοβένου προπονητή είχε προκριθεί τις τελευταίες ημέρες για την ΑΕΚ και, τελικά, η συμφωνία ολοκληρώθηκε με τον προπονητή της Εθνικής Σλοβενίας να αναλαμβάνει την «Ένωση». Οι πληροφορίες του sdna.gr αναφέρουν πως ο Ζντοβτς αποχαιρέτησε ήδη τους παίκτες της Γκαζιάντεπ, στην οποία μάλιστα θα συνεχίσει ως πρώτος προπονητής ο Στέφανος Δέδας που δεν θα ακολουθήσει τον Σλοβένο στην Ελλάδα. Ετσι, πρώτος βοηθός του Γιούρι Ζντοβτς στην ΑΕΚ θα είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και όχι ο -μέχρι πρότινος- στενός συνεργάτης του σε Γκαζιάντεπ και Εθνική Σλοβενίας.

Γεγονός είναι πως ο Ζντοβτς είχε κι άλλες προτάσεις στο παρελθόν -και από ελληνικές ομάδες-, αλλά πλέον ένιωσε πως έφτασε το… πλήρωμα του χρόνου, ώστε να αφήσει την Τουρκία, καθώς πείστηκε από το πλάνο και το project που «χτίζεται» στην ΑΕΚ με την παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου στη διοικητική ηγεσία. Πλεον απομένει η επίσημη ανακοίνωση της αποδέσμευσης του Σλοβένου προπονητή από την Γκαζιάντεπ.

Ετσι, ο Γιούρι Ζντοβτς επιστρέφει σε πάγκο ελληνικής ομάδας μετά τη σεζόν 2005/2006, όταν είχε κοουτσάρει τον Ηρακλή. Από τότε, εργάστηκε σε Μπόσνα Σεράγιεβο, Ολίμπια Λουμπλιάνας, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (σ.σ. είχε παίκτη τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη), Γκαζιάντεπ κι Εθνική Σλοβενίας. Πλέον, ήρθε η ώρα για την ΑΕΚ, την οποία θα επιδιώξει να επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected