Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στην κορυφή του κόσμου η Μπαρτσελόνα με μαγικό δίδυμο! (vid)

barcelona_fcΗ Μπαρτσελόνα με δύο γκολ του Λουίς Σουάρες και ένα του Λιονέλ Μέσι επικράτησε εύκολα με 3-0 της Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στη Γιοκοχάμα, κατακτώντας το τρόπαιο.

Για τρίτη φορά στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε η Μπαρτσελόνα. Η επιστροφή των Μέσι και Νεϊμάρ συνέθεσε πάλι τη φονική τριπλέτα του MSN – μαζί και με τον Σουάρες – στην κορυφή της επίθεσης των «Μπλαουγκράνα» και όπως αναμενόταν οι τρεις τους πήραν και πάλι το «όπλο» τους.

Ο Νεϊμάρ μπορεί να… περιορίστηκε αυτή τη φορά σε δύο ασίστ, αλλά τα γκολ των Σουάρες και Μέσι μετέτρεψαν τον τελικό σε καταλανικό πάρτι, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα σε ακόμα μία κατάκτηση.

Η πρώτη απειλή για την εστία της Ρίβερ Πλέιτ ήρθε στο 12ο λεπτό όταν ο Μπαροβέρο έπεσε εντυπωσιακά στη γωνία του σταματώντας το σουτ του Λιονέλ Μέσι. Οι «Εκατομμυριούχοι» εκτός από αυτή τη φάση κρατούσαν σε γενικές γραμμές καλά τους «Μπλαουγκράνα» στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Γιοκοχάμα.

Αυτό όμως μέχρι το 36′ όταν και μίλησε η κλάση των παικτών της Μπάρτσα. Ο Ντάνι Άλβες έβγαλε τη σέντρα, ο Νεϊμάρ με το κεφάλι τροφοδότησε τον Μέσι μέσα στην περιοχή και ο Αργεντινός σταρ με μία δύσκολη ενέργεια άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς.

Το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση. Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο προχώρησε σε αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αλλά οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε μπήκαν αποφασιστικά για να «τελειώσουν» τον τελικό και το κατάφεραν.

Στο 49′ η Μπαρτσελόνα απλώθηκε στο χορτάρι, ο Μπουσκέτς βρήκε με μία μπαλιά ακριβείας τον  Λουίς Σουάρες που έφευγε κατά μέτωπο και ο Ουρουγουανός επιθετικός παρά το κακό του πλασέ μπόρεσε να νικήσει τον Μπαροβέρο για να γράψει το 2-0.

Κάπου εκεί τα «φτερά» της Ρίβερ Πλέιτ κόπηκαν και η Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μοιραία ήρθε και το τρίτο τέρμα, στο 68′, όταν ο Νεϊμάρ βρήκε με μία συστημένη σέντρα τον Σουάρες μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η Ρίβερ έφτασε κοντά στο γκολ της τιμής στο 84′ όταν ο Μαρτίνες με δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής ανάγκασε τον Μπράβο να βρει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα και να τη δει να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Ρίβερ Πλέιτ: Μπαροβέρο, Μαϊδάνα, Βανχιόνι, Μερκάδο, Άλβαρες, Πόντσιο (Λούτσο Γκονσάλες 46′), Σάντσες, Κρανεβίτερ, Μόρα (Μαρτίνες 46′), Βιούδες (Ντριούσι 56′), Αλάριο.

Μπαρτσελόνα: Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μαστσεράνο (Βερμαέλεν 81′), Ινιέστα, Ράκιτιτς (Σέρχι Ρομπέρτο 67′), Μπουσκέτς, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ (Ματιέ 89′).

δείτε βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected