Κατηγορίες
Διάφορα

Από την Ελλάδα ο κορυφαίος φωτογράφος της χρονιάς (photos)

main_1Τον Γιάννη Μπεχράκη επέλεξε ο Guardian ως τον κορυφαίο φωτορεπόρτερ του 2015, καθώς με το φακό του κατόρθωσε να αιχμαλωτίσει με τρόπο ανεπανάλληπτο τα δύο μεγαλύτερα δράματα της Ελλάδας: το μεταναστευτικό και την οικονομική κρίση.

Ο επικεφαλής του ελληνικού φωτογραφικού τμήματος του Reuters έχει απαθανατίσει σπαραχτικές στιγμές από τη μαζική προσέλευση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, αποτυπώνοντας τα δράματα που εκτυλίσσονται καθημερινά στις ακτές του Αιγαίου, αλλά και τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων πληθυσμών στην Ειδομένη.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους Έλληνες και ξένους εθελοντές που βοηθούν στα νησιά και τα βόρεια σύνορα. Αποδεικνύετε ότι η ανθρωπιά είναι ζωντανή!!», είναι το μήνυμα του διακεκριμένου φωτογράφου.

Ακούραστα παρακολουθεί, όμως, και την οικονομική κρίση, τραβώντας μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αποκάλυψαν στον υπόλοιπο κόσμο αθέατες πλευρές της οδυνηρής οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης και ταξίδεψαν στα πέρατα της Γης.

Δείτε στο insider.gr μερικές από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη για το 2015:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected