Ποδόσφαιρο Κόσμος

Εκτός ποδοσφαίρου για 8 χρόνια οι δύο πρώην ηγέτες!

platiniΤην ώρα που στη FIFA αποκλείουν τους Μπλάτερ και Πλατινί με 8 χρόνια για σκάνδαλα διαφθοράς από το ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα ανάλογες υποθέσεις για ΕΠΟ και Super League παραμένουν ακόμα στο συρτάρι…

Και στους δύο πρώην (πλέον) ισχυρούς άντρες των FIFA και UEFA επιβλήθηκαν βαρύτατες ποινές που θα τους κρατήσουν τουλάχιστον για τα οκτώ επόμενα χρόνια μακριά από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Η απόφαση εκδικάστηκε από το δικαστή Γιόακιμ Έκερτ (επικεφαλής της Επιτροπής Ηθικής) ο οποίος έκρινε παράνομη τη μετάβαση του ποσού του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ από τον Μπλάτερ προς τον Πλατινί.

«Ο κ.Μπλάτερ από τη θέση του προέδρου της FIFA, ενέκρινε την πληρωμή προς τον Μισέλ Πλατινί η οποία δεν έχει καμία νομική βάση στη γραπτή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο αξιωματούχων στις 25 Αυγούστου 1999» ανέφερε και συνέχισε:

«Ούτε σε γραπτή δήλωση, ούτε στην προσωπική του ακρόαση ο κ.Μπλάτερ ήταν σε θέση να αποδείξει άλλη νομική βάση για την πληρωμή αυτή. Ο ισχυρισμός του της προφορικής συμφωνίας κρίθηκε ως μη πειστικός και απορρίφθηκε».

Εκτός της ποινής του αποκλεισμού και οι δύο άνδρες τιμωρήθηκαν και με χρηματικό πρόστιμο. Ο Μπλάτερ καλείται να καταβάλει το ποσό των 50.000 ελβετικών φράγκων και ο Μισέλ Πλατινί 80.000.

«Ο κ.Πλατινί απέτυχε να ενεργήσει με απόλυτη αξιοπιστία και ακεραιότητα κάτι που δείχνει την άγνοια της σημασίας των καθηκόντων, των υποχρεώσεων και των ευθυνών που είχε», αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης σχετικά με τον πρώην πρόεδρο της UEFA και συνεχίζει:

«Οι ενέργειές τους δεν έδειξαν καμία δέσμευση στην ηθική στάση που οφείλει να έχει, αποτυχαίνοντας να σεβαστεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς καθώς και το πλαίσιο κανόνων της FIFA στο βαθμό που πρέπει να τηρείται σε αυτόν, επιδεικνύοντας μια καταχρηστική εκτέλεση των καθηκόντων του ως αντιπρόεδρος της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, σε παράβαση του άρθρου 13 του γενικού κώδικα συμπεριφοράς», καταλήγει.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected