Κατηγορίες
Super League 1

Μεγάλη “νίκη” της ΑΕΚ η απαλλαγή από την Επιτροπή Δεοντολογίας!

εποΗ Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, απάλλαξε την ΑΕΚ από το “κατηγορητήριο” για την ανακοίνωση του Αυγούστου εναντίον της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την απόλυτη ικανοποίηση πήραν οι άνθρωποι της ΑΕΚ στα χέρια τους την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την περιβόητη ανακοίνωση που είχε βγει τον περασμένο Αύγουστο.

Η ΠΑΕ απαλλάχθηκε πλήρως των κατηγοριών περί συκοφαντικής δυσφήμισης. Μάλιστα στην ΑΕΚ θεωρούν εξόχως σημαντική αυτή την απόφαση. Όχι μόνο διότι η ομάδα δεν θα τιμωρηθεί, καθώς κινδύνευε με «καμπάνα εως και 50 χιλιάδων Ευρώ. Αυτό θεωρείται ως το λιγότερο. Το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ, είναι πως η επιτροπή αποδέχθηκε πλήρως το σκεπτικό που ανέπτυξε η ομάδα στην υπερασπιστική της γραμμή.

Για την ΑΕΚ πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση, που έχει και ακόμα πιο σημαντικές προεκτάσεις ως προς την ερμηνεία της.

Σύμφωνα με την απόφαση, “η ανακοίνωση έχει επικριτικό περιεχόμενο αφού αποδίδει στα πρόσωπα αυτά (ΕΠΟ) ευθύνη για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνεπώς δεν προκύπτει ότι οι εν λόγω μομφές ήταν αναληθείς ούτε ότι τυχόν αναλήθεια ήταν σε γνώση της ΠΑΕ”. Μάλιστα στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως «η ΑΕΚ είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να εκφράσει την αξιολογική της κρίση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τα πρόσωπα που ελέγχουν τη διεξαγωγή του. Το δικαίωμα αυτό συνιστά ενάσκηση της ελευθερίας του λόγου και έχει νομικό έρεισμα στο άρθρο 11 του Συντάγματος».

Και καταλήγει το σκεπτικό του δικαστικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ: “Η επίδικη ανακοίνωση είναι μεν δυσφημιστική για τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς πλην όμως το ειδικότερο περιεχόμενό της αν και οξύτατο δεν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο για την έκφραση της άποψης με συνέπεια να μην προκύπτει ο σκοπός εξύβρισης των θεσμοθετημένων οργάνων της ΕΠΟ”.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected